X
 
 

Нов вид диета може да се окаже по-полезна от традиционните

4783 0
photo of Нов вид диета може да се окаже по-полезна от традиционните
Снимка: iStock/Guliver
Нов вид ограничаване на храненето може да е по-полезно от традиционните диети, сочи изследване в САЩ.

То изисква да не се яде нищо цял ден, а на следващия да се яде без ограничение на видовете храни.

Този тип диета е толкова ефективен, колкото ограничаването на приеманите калории, но се оказва по-лесен за спазване, пише британския Телеграф.

Чип в мозъка ще ни спира да преяждаме

Шестима болезнено затлъстели хора се съгласиха да участват в клинично проучване с мозъчен чип, който ги спира да мислят за храна. За то...

Изследването на 60 доброволци в САЩ показало, че хората, които се хранят през ден, но без ограничение на видовете храна в деня за ядене, имат по-добри сърдечно-съдови показатели след четири седмици в този режим.

Кръвното налягане на спазващите новия вид диета било спаднало, както и пулса им.

Освен това, храненето през ден не носи някои негативи на традиционните диети, като намаляване на минералите в костите и броя на белите кръвни телца, предаде БГНЕС.

Като резултат от храненето през ден, следващите тази диета поели с 37 процента по-малко калории, отколкото при нормалния си режим на хранене.

Според учените, провели изследването, между 10 и 14 дни в началото на този тип диета, участниците изпитвали голям глад през дните без храна.

Как да останем в добра форма през лятото?

Хората, които искат да останат в добра форма през лятото, трябва да хапват сезонни плодове поне два пъти на ден. Това каза в интервю за...

След този период организма се настройвал на новите режими на метаболизъм и спазването на диетата било по-лесно.

За да улеснят привикването, специалистите призовават в началото да се пропускат само закуската и обяда, но вечеря да се яде, дори когато е ден за гладуване.

Едва след нагаждането на организма, можело да следват пълни 24 часа без храна.

По време на деня за гладуване, трябва да се пие вода, като кафе и чай са позволени, както и всяка напитка, която не е подсладена, дори да е използван изкуствен подсладител, защото това предизвиквало усещането за глад.

На хората с диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания такъв тип диета е противопоказна, казват специалистите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители