По-добра от всяка паста за зъби: 7 домашни начина за избелване на зъбите

33052
По-добра от всяка паста за зъби: 7 домашни начина за избелване на зъбите
Снимка: Pexels

Много от нас винаги са искали да се отърват от жълтеникавия оттенък на зъбите си. И въпреки че това често показва тяхното здравословно състояние - излишъкът от калций в тялото се проявява с жълти зъби - все пак искаме да имаме холивудска усмивка. Най-лесният начин да направите това е в стоматологичния кабинет. Но професионалното избелване има недостатък - трябва постоянно да се актуализира, в противен случай зъбите ще станат по-жълти от преди. Затова сме подбрали 7 начина за избелване на зъбите у дома – качествени, безопасни и евтини.

Метод номер 1 - Бананова кора

Следващия път помислете преди да изхвърлите банановите кори – калият, магнезият и манганът в тях ще направят чудеса със зъбите ви. Вземете кората и натъркайте месестата страна от външната страна на зъбите си. Оставете за 5 минути и след това изплакнете устата си. Правете това два пъти на ден и в рамките на един месец ще забележите промени.

Още: Избелване и почистване на зъбите със сода

Метод номер 2 - Активен въглен

Активният въглен е естествен абсорбент, който ще премахне всички петна от повърхността на зъбите. Преди да измиете зъбите си, натрошете таблетка въглен и я нанесете върху зъбите си с четка, оставете за 30 секунди и изплакнете устата си. Можете също така да смесите голямо количество въглен с паста за зъби – в този случай просто измийте зъбите си както обикновено.

Метод 3 – Лимонов сок + сода за хляб

Този продукт съществува от много години и е начинът, по който хората са избелвали зъбите си, преди професионалното избелване да стане популярно. Киселинността на лимона и меките абразивни свойства на содата премахват повърхностната плака върху зъбите. Смесете малко количество сок и сода за хляб до консистенция на паста. Нанесете върху зъбите преди миене и оставете за минута преди изплакване.

Още: Можем ли да избелим зъбите по естествен начин?

Метод 4 - Ягоди + сода за хляб

Ягодите съдържат ябълчена киселина, която премахва петна от повърхността на зъбите. Нарежете ягодите, така че да няма едри парчета и добавете малко сода. Нанесете върху зъбите преди миене за 2 минути, след което изплакнете.

Метод номер 5 - Кокосово масло

Кокосовото масло премахва плаката от зъбите и ги избелва за дълго време. За да направите това, нанесете кокосово масло върху зъбите си с пръст или супена лъжица за 15-20 минути. След това измийте зъбите си с паста за зъби и изплакнете устата си. Кокосовото масло също помага за хигиената на устната кухина - предотвратява образуването на зъбен камък и премахва неприятните миризми.

Още: Как да избелим зъбите си с БЕЗВРЕДНИ средства

Метод номер 6 - Ябълков оцет

Избелването с ябълков оцет е по-евтино, но дори по-ефективно от избелването при зъболекар. Смесете няколко капки оцет с вода и изплакнете устата си за 30-60 секунди. След това измийте зъбите си както обикновено. Но бъдете внимателни - твърде много оцет ще доведе до ерозия на емайла.

Метод No7 – Сол + синапено масло

Това е безопасен метод, който бързо избелва зъбите и се грижи за устната кухина. Солта има леки абразивни свойства, а синапеното масло има антимикробен ефект. Смесете малко масло и чаена лъжичка сол и нанесете върху зъбите си за 2 минути. След това измийте зъбите си както обикновено.

Още: 7 идеи да избелим зъбите си в домашни условия

Въпреки това, обърнете се към специалист-зъболекар за съвет!

Източник: MarieClaire

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Тази евтина напитка пречиства кръвта от високата захар

Това е най-важният витамин за диабетиците

Сирене за отслабване - как е правилно да се яде

Симптомите, които показват проблеми с жлъчката

Как изтощителните тренировки и претренирането влияят на имунитета?

Това кафе вдига холестерола

Хлорофил в организма: Какво трябва да знаем и за какво да внимаваме

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com