Революционен препарат срещу рак създадоха в Русия

10737
Революционен препарат срещу рак създадоха в Русия
Снимка: Nicolle Rager Fuller, NSF

Руски препарат срещу рак е преминал успешно изпитания на животни, включително маймуни, от 2015 до началото на 2016 година.

На този етап изследваният препарат е показал по-високи показатели на ефективност, отколкото западните препарати, които в света са само два, става ясно от съобщение на компанията Biocad, пише Lenta.ru.

Откриха как възниква ракът на кожата

Международен екип учени са описали мутациите, отговорни за възникването на най-разпространения вид рак на кожата – базалноклетъчн...

Бъдещото лекарство се подготвя за клинични изпитания върху хора – в първия от многото планирани тестове ще вземат пациенти от различни страни по света. Очаква се лекарството от ново поколение да бъде достъпно за пациенти още през 2018-2019 година.

Новият препарат активира вътрешните сили на организма за борба с рака. Лекарството на основата на моноклонални антитела блокира взаимодействието на белтъците PD-1 и PD-L1, които маскират раковите клетки като здрави.

След неутрализирането на PD-1 организмът започва да разпознава раковите клетки и да ги унищожава. При това здравите тъкани на организма не се увреждат както при токсичната химиотерапия.

 

Учените обявиха създаването на "живо лекарство" срещу рак

Международен екип учени обявиха създаването на революционен по ефективност метод за лечение на рак. Терапията, наречена "живо лекарств...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com