Симптомите, които ви изпраща тялото за камъни в бъбреците

21173
Симптомите, които ви изпраща тялото за камъни в бъбреците
Снимка: iStock/ Guliver

За съжаление, състоянието, което е свързано с наличието на камъни в бъбреците, е доста често срещано и засяга много хора от край време. Болезнен дискомфорт, който може да преборите, но и който е крайно неприятен. Това може се случи на всеки, защото причини за образуването на камъни в бъбреците са различни. Възможно е да ви се случи един път, но понякога състоянието може да се повтори след първоначално изхвърляне на камъните.

Всъщност камъните в бъбреци са минерални отлагания, съдържащи соли и минерали, които се трупат в бъбреците. Те са отлагат там и преди да бъдат пратени към пикочната система могат да причинят доста неприятни симптоми, сигнализиращи за наличието им. Обикновено камъните в бъбреци за образувани от фосфати и калциеви оксалати, но могат да бъдат и от други елементи според онова, което давате на своя организъм.

Пет признака, че бъбреците ви не работят както трябва

Бъбреците са чистачът на организма. Те отстраняват отпадните продукти, получени като резултат от метаболизма, поддържат водно-електроли...

Камъни в бъбреците могат да възникнат заради различни състояния. Предпоставка за тях могат да бъдат неправилното хранене, но и различните строги диети, затлъстяването и т.н. Ако изцяло изключително определена група вещества от менюто си – също може да се появи такъв проблем. Освен това прием на определени медикаменти също може да доведе до камъни в бъбреците.

Сигнал за камъни в бъбреците може да бъде внезапната болка. Те обаче могат да бъдат в организма ви дълго време преди да дадат индикация за себе си. Обикновено предизвикват симптоми, сходни на тези за бъбречна криза, затова трябва задължително консултация с лекар, който да назначи съответните изследвания, за да се установи състоянието ви и проблемът, който е довел до него.

Облекчаващото в случая е, че при повечето случаи камъните в бъбреците не са големи и те могат сами да излязат от организма чрез пикочната система. Понякога обаче могат да предизвикат силна болка и дискомфорт и се налага да се вземат мерки, първата от която е посещение на лекарския кабинет.

Според специалистите част от симптомите на камъни в бъбреците включват често ходене до тоалетна по малка нужда, треска и висока температура, гадене и повръщане, болки в областта на корема, кръв в урината, студени тръпки по тялото. Ако забележите някои от тези симптоми и видите, че те не отшумяват да се случват често, задължително потърсете помощ от специалист. Важно е да се види дали има запушване на пикочните пътища, защото това е опасно и трябва да бъде излекувано възможно най-бързо.

Тези храни предпазват бъбреците от токсини и болести

Правилното функциониране на бъбреците е залог за дълъг живот. Този орган съдейства за извеждането на отпадъчните продукти от кръвта и п...

Съвети, които видяхте по-горе относно наличието на камъни в бъбреците, е с цел да ви информира за състоянието. Задължително се допитайте до лекар, за да започнете лечение, ако се необходимо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

7 основателни причини да ядете повече ягоди

Кой НЕ трябва да яде варени яйца

Чао на високото кръвно - тези супер трикове вършат чудеса

Лекар: Тези храни водят до диабет дори и ако не ядете захар

Може ли да се яде козунак при диабет?

Магнитните бури ви влиият неприятно? Открийте тук дали сте метеозависими - веднага ще ви стане ясно

Лекар: Дори най-мазното месо няма да вдигне холестерола, ако го ядете с това

3 здравословни навика, които са пагубни за черния дроб

Колко яйца може да изядете наведнъж - съвет от лекар

Какво може да ядете на Великден, ако имате диабет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com