Тайните рецепти от руската народна медицина

9217
Тайните рецепти от руската народна медицина
Снимка: Thinkstock/Guliver

Всяка страна има характерна култура, традиции и обичаи, а както разбираме от заглавието – и народна медицина. Определено може да се учудите от някои методи, които руснаците прилагат при определени болежки, но те са наистина ефикасни. Макар да се различават от нашите, не пречи да ги изпробвате. Смята се, че рецептите от руската народна медицина датират от векове. Както знаем, това е необятна страна, чийто жители често е трябвало да се справят сами, особено в миналото, когато наблизо не е имало лекар, аптека или медицинско заведение. Така хората са разчитали на силата на природата, а тя им е помогнала.

Лековитите руски рецепти включват продукти, които се намират във всяка кухня и това е най-хубавото. Те се уповават на най-често хапваните и любими съставки от менюто ни. Нека видим как да ги прилагаме при различни състояния.

Откъде идва традицията за празнуването на рождените дни?

Традицията се заражда при фараоните и е била забранена от църквата в ранния период на християнството, пише египетското издание „З...

Лек за изгаряния – изгарянето не е нищо ново, особено ако сте домакиня и прекарвате доста времето около котлоните и фурната. Най-важното нещо, когато се изгорите, е бързата реакция с правилния продукт. Така че, ако това се случи отново, положете парче тиква върху изгарянето. То ще успокои зачервяването и кожата. Направете компрес от меката част на парченцето тиква и го сменяйте сутрин и вечер. Тя ще ускори заздравяването на раната благодарение на бетакаротинът, който се съдържа в нея.

Същото може да направите и с яйце. Разбийте и намажете засегнатото място сутрин и вечер. Скоро кожата ще бъде облекчена и здрава.

Лек при болки в гърлото – руснаците ни го казват с прости думи: хапнете три скилидки чесън и гърлото ще оздравее.

Лек при диария – изключително неприятно е да си прикован към тоалетната, не само защото не можеш да излезеш никъде, а и заради болката в стомаха, която е просто непоносима. Диарията може да се появи по всяко време, вследствие на чревен вирус, лоша храна или лека настинка.

8 лечебни билки трябва да присъстват във всеки дом

България е благословена с прекрасна природа, а билките, които виреят на нейна територия са хиляди. От векове нашият народ използва даро...

Когато сте в това състояние, е важно да пиете много вода, за да не се получи обезводняване. Освен обикновена, заложете и на оризова вода.Тя съдържа елементи, които облекчава чревната флора. Може да си я приготвите лесно у дома, сварявайки 1 ч.л. ориз в 1.750 л вода. Щом оризът се свари, прецедете водата с цедка и пийте половин чашка на всеки 2 часа през деня. Правете това, докато диарията спре да ви измъчва.

Лек при гъбички – гъбичките по краката могат да причинят силен дискомфорт. Отървете се от тях с баня от кафе! В литър гореща вода сипете 1 смляно кафе. Сварете за около 2 минути. Щом изстине и стане поносимо за кожата, подарете на стъпалата си кафена баня за 15 минути. Правете го всяка вечер, докато проблемът отмине.

Срещу гъбички по краката може да ползвате и оцет. Два пъти на седмица мажете стъпалата с оцет без да го отмивате. Оставете да изсъхне естествено върху тях.

Лек при болен зъб – болката в зъба е нещо много неприятно, особено когато не можем да посетим зъболекаря си по една или друга причина. Руснаците съветват да наложите парче сланина върху болното място. Болката значително ще намалее благодарение на солта от сланината.

ВНИМАНИЕ! Тези билки не са приятели на бременността

Бременността е онзи период от живота на всяка една жена, който се помни вечно. Тогава дамите преминават през множество промени в рамкит...

Лек при течащ нос – когато сте напът да си приготвите здравословно смути с червено цвекло, отделете малко за течащия си нос. Според руската народна медицина, 5 капчици сок от цвекло 3-4 на ден облекчава хремата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кой НЕ трябва да яде варени яйца

Чао на високото кръвно - тези супер трикове вършат чудеса

Лекар: Тези храни водят до диабет дори и ако не ядете захар

Може ли да се яде козунак при диабет?

Магнитните бури ви влиият неприятно? Открийте тук дали сте метеозависими - веднага ще ви стане ясно

Лекар: Дори най-мазното месо няма да вдигне холестерола, ако го ядете с това

3 здравословни навика, които са пагубни за черния дроб

Колко яйца може да изядете наведнъж - съвет от лекар

Какво може да ядете на Великден, ако имате диабет

Лекар: Направете това, за да НЕ напълнеете след празниците

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Пожелания за Гергьовден
Пожелания за Гергьовден

Всеки познава поне един човек с името Георги или Гергана, които празнуват имен ден на 6 май - ето кои са най-хубавите пожелания за Гергьовден. Най-хубавите...