Топ 6 на най-безполезните диети

12786
Топ 6 на най-безполезните диети
Снимка: iStock

Момичетата, стремящи се да оформят мечтаната фигура, много често правят грешки, които оставят отпечатък не само върху физическото им, но и върху психическото им състояние.

Кои диети са признати за най-безполезните от диетолозите ?

С активен въглен

Същността на тази диета е, че човек е нужно  да се храни правилно, а също и да консумира определено количество активен въглен в продължение на 10 дни.

В това няма нищо опасно, но освен вредни вещества, тялото започва да губи и полезни.

Моно диета

Методът за отслабване се основава на факта, че за известно време човек трябва да яде само 1 продукт, а от течностите - вода или чай.

Много момичета са привлечени от тази диета, защото могат  да ядат, например, един шоколад или кифлички. Факт е, че тялото ще започне да изпитва дефицит на жизненоважни вещества и в края на диетата излишните килограми ще се върнат отново и то много бързо.

Течности

За един месец можете да консумирате всякакви течности, тоест супа, сок, чай, кисело мляко. В този случай е необходимо да се изключи от диетата всичко, което трябва да се дъвче.

Загубата на тегло е гарантирана, а последствията може да са ужасяващи. Момичетата са изправени пред факта, че тялото им отказва да приема твърда храна.

Със зеленчукова супа

Както подсказва името, диетата изисква консумацията на супа, която може да изгаря мазнините. Трябва да се консумира ежедневно и по всяко време на деня.

Ястието е много лесно за приготвяне, тъй като включва зеленчуци като зелен лук, зеле, чушки, домати и целина. Трудно е да се повярва, предвид факта, че създателите на диетата обещават да свалят до 8 излишни килограма само за 7 дни и това не е случайно.

Факт е, че този начин за сваляне на килограми е небалансиран, следователно не може да има полза за тялото.

Освен това, вместо запас от мазнини, излишната вода и мускулите ще започнат да изчезват.

Лимони

При такава диета човек започва да отслабва, като пие лимонада, която се приготвя от лимонов сок, кленов сироп и червен пипер. Тя придоби най-голяма популярност в Холивуд, тъй като създателите обещават отслабване в най-кратки срокове.

Хората наистина губят тегло, но списъкът с последствията е голям. Момичето трябва да знае, че я очакват метаболитни нарушения, храносмилателни, внезапно наддаване на тегло, проблеми с бъбреците и риск от развитие на язва.

Протеинова

Същността на диетата е, че човек трябва да ограничи количеството консумирани въглехидрати и мазнини. Тоест зърнените храни, тестените изделия, хлябът, зеленчуците и плодовете трябва да изчезнат от диетата.

Трябва обаче да сте подготвени за факта, че консумацията на много протеини ще навлече сериозни проблеми с бъбречната функция, което може да провокира образуването на камъни. Също така трябва да знаете, че тялото ще започне да извлича въглехидрати от протеините, в резултат на което в тялото ще се появят метаболитни странични продукти.

Така горните 6 диети са наистина безполезни, освен това, могат да причинят сериозна вреда на тялото. Затова, преди да изберете метод за отслабване за себе си, трябва да се консултирате със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com