Три съвета как да отслабнете и да бъдете здравословни лесно

4936
Три съвета как да отслабнете и да бъдете здравословни лесно
Снимка: iStock/Guliver

Има някои митове за отслабването, докато други неща са доказани факти. В тази статия ще дадем три съвета за това как да отслабнете и да бъдете здравословни по-лесно. Казваме това с ясното съзнание, че няма нещо като магическа пръчка, което да свали 5, 10 или 20 килограма от теглото ви за нула време. Съветваме при хранителни режими, диети и други подобни неща да говорите със специалист-диетолог и НИКОГА да не приемате съмнителни хранителни добавки, които обещават чудодейни резултати без да сте говорили с лекар: 

1. Пазете се от модни диети и съмнителни уелнес тенденции

Ако звучи твърде добре, за да е истина, е така.

Помислете за твърденията, отправени от онези, които представят скорошната тенденция на кристални бутилки с вода, особено популяризирана в скандалния уебсайт на Gwyneth Paltrow, GOOP. Тези стъклени бутилки за вода за многократна употреба съдържат гигантски кристал, който се влива във водата със специални лечебни сили от някакъв вид, като един търговец на дребно заявява, че „всеки кристал притежава своя уникална честота, за която е известно, че помага при определени заболявания и подобрява желаните качества в живота на човек“.

Ако само една скала можеше да направи това, нали?

Яйце от нефрит ще балансира ли хормоните ви? Дори ако можеше, посещавали ли сте лекар, за да определи дали изобщо се нуждаят от балансиране?

Мари Кондо е страхотна, но камертонът с розов кварц, който тя твърди, че използва в ежедневието си - и който ще ви струва едва $ 75 - едва ли ще „възстанови чувството за баланс“, в скромното мнение на този писател / психолог. 

Използвайте здравия си разум.

Има ли смисъл ежедневната детоксикация на сок от целина?

Както заявиха от клиниката в Кливланд, „всички наши тела всъщност имат собствена вградена машина за детоксикация - черния дроб. Ако се отнасяте правилно със здравословна храна, физическа активност и здравословно телесно тегло, това може да направи тежкото повдигане, като елиминира токсините от тялото ви. Пиенето на сок няма да го поправи магически или да го подобри. " Подобно на хапчетата за отслабване, замесени в скандала с фен-фен през 90-те, всяко магическо бързо решение, било то зеленчуково, минерално или друго, не трябва да премине успешно теста за здрав разум.

Потърсете умереност.

Всяка диета, която не съдържа протеини, само протеини, въглехидрати, мазнини, само моркови или нещо друго, което е крайно и невъздържано, е силно съмнителна. Консултирайте се с лекар или диетолог, преди да се впуснете в план за всичко или нищо или се запитайте дали той преминава умерено. 

2. Започнете внимателно всякакви нови планове за здравословно хранене и фитнес

Изберете планове, които отговарят на вашите лични цели.

Целта ви е да отслабнете или да се храните здравословно? Искате ли да натрупате мускулна маса или да сте в по-добра форма? Опитвате ли се да подобрите концентрацията си или да маркирате кутията за сън? Преценката какво наистина искате да постигнете ви помага да имате предвид тези важни и мотивиращи цели. Също така ви помага да изберете план, който вероятно ще ви отведе до тези цели. Не позволявайте на някой друг да определя вашата цел. Ако не искате да се откажете от пушенето, няма да можете да го направите за някой друг. Когато решите, че искате да се откажете, можете да вложите сърцето си в това. 

Изберете план, който е устойчив.

Когато решавате дадена програма, запитайте се дали времето, парите и усилията ще ви струват. Прищявките са привлекателни, защото бързата корекция е толкова примамлива, но когато става въпрос за постигане на целите за здраве и уелнес, не можете просто да се обадите по телефона. Готовите ястия струват пари, но приготвянето на храна отнема време. Фитнес залите струват пари, но разчитането на тренировки в YouTube може да не ви даде мотивацията или структурата, от които се нуждаете.

Обмислете и опитайте план, който смятате, че можете да се придържате дългосрочно.

Уверете се, че каквито и да са нови навици, които приемате, са приятни за вас. Ако мразите бягането, не стартирайте работеща програма. Толкова е просто. Има много начини да се упражнявате, да се храните и да се занимавате с някакъв вид духовна практика, крайъгълните камъни на уелнес. Със сигурност има тренировки, здравословни храни и практики за релаксация или успокояване, които ще ви харесат.

Опитайте нещо. Ако не се чувства положително, опитайте нещо друго.

Но ако не стане, продължете напред и намерете нещо, което се чувства правилно.

Бъдете гъвкави и коригирайте плана си, ако е необходимо.

Вие избирате фитнес зала, която изглеждаше страхотна в изпитателните дни, но след месец не се чувства добре. Планирате да тренирате след работа, но след седмица забелязвате, че не спите добре или сте твърде уморени, за да свършите важни неща.

Промяната на нещата и промяната на плана е чудесен начин да го направите свой собствен.

Може ли КАНЕЛАТА да ни помогне да отслабнем?

Когато стане въпрос за отслабване, знаете ли, че има една съставка, която лежи в кухнята, може да ви помогне? Да, говорим за канела. Ка...

Здравословните ястия, които сте закупили, може да струват твърде много, за да продължат завинаги, но ако са работили, намерете начин да ги направите сами на евтина цена. Не е провал да решите да опитате нещо различно. Това е възможност да бъдете креативни и да измислите нещо ново.

3. Избягвайте епично здравословно хранене, загуба на тегло или фитнес, като се подготвите предварително

Приемете, че това ще бъде трудно.

Смяната на утвърдени модели е трудна. Трябва да избирате здраве и уелнес всеки ден. Един ден може да изглежда, че можете напълно да направите това. На следващия ден, необяснимо, изглежда толкова по-трудно да пропуснете карамеленото лате. Напомнете си какви са вашите цели и защо те са важни. Изпращайте текстове на най-добрия си и плачете за това колко отчаяно не искате да излизате на студа и да бягате, а след това, а не да можете да ядете любимата си, напълно нездравословна храна. Но продължете. Струва си да се придвижите към целите си.

Не бъдете твърде твърди.

На теория да се придържате към плановете си за ежедневно хранене, упражнения или духовност е фантастично. В деня, когато някой донесе вашия любим десерт в офиса, може би ще си позволите да си починете. Яденето му вероятно ще доведе до по-малко стрес, отколкото да се лишавате, стига да не се случва често.

Топ 10 на продуктите за ударно изгаряне на мазнини

Тези топ продукти са вашият най-верен съюзник в пътя към стройна фигура. Разбира се, единствено консумацията им не е достатъчна. Ако не...

Ако пропуснете ден упражнения, това е добре. Просто не пропускайте тренировките през цялото време.

Безмилостното придържане към новите планове за уелнес може да бъде от полза, за да започнете първоначално, но когато се преиграе, този вид твърдост е по-вероятно да доведе до провал, отколкото кратко отклонение от пътеката.

Подсилете усилията си, като изградите система за награди.

Правенето на здравословни промени често се самоподдържа. Когато се почувствате по-добре, изглеждате по-добре и функционирате по-добре, ще искате да направите повече от всичко, което ви е довело до там. Въпреки това, не боли да се вграждат награди за усилия. Отделянето на пари за нещо специално или отделянето на време да направите нещо, което ще ви хареса, са чудесни начини за самоукрепване.Използването на измамни дни за планове за хранене и пропускане на класове или фитнес дни като награда може да бъде обезпокоително, защото това е хлъзгав склон. По-ефективно е да направите нещо положително за себе си, когато сте постигнали две седмици във фитнеса или на нов план за хранене. Фитнес приложенията, които проследяват напредъка, също се засилват, защото можете конкретно да постигнете резултатите от усилията си.

Планирайте предварително за евентуално възстановяване на старите навици.

Нормално е да се отклонявате от новите цели за здраве и уелнес. Няма нужда от самокритика, омаловажаване или каквото и да е, което правите, когато осъзнаете, че не сте перфектни. Пропускът не трябва да бъде епичен провал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com