Вижте най-добрите народни рецепти за бързо сваляне на високото кръвно

34290
Вижте най-добрите народни рецепти за бързо сваляне на високото кръвно
Снимка: iStock

Хипертонията засяга около 20% от населението на земята по данни на СЗО. Усложненията от нелекувана хипертония са животозастрашаващи – инсулт, инфаркт, сърдечно-съдови заболявания, поради което ранното диагностициране и лечение са от ключово значение за съхраняване на здравето. Медикаментите за високо кръвно налягане обаче, които се пият ежедневно по лекарско предписание от хипертониците, имат странични ефекти, както всяко лекарство, в което се корени причината много пациенти да търсят най-добрите народни рецепти за високото кръвно налягане, които ще им позволят да приемат по-ниски дози от медикаментите.

Преди производството на лекарства народните лечители са помагали на хората с билки и храни, подходящи за състоянието им. До нас са достигнали редица рецепти, помагащи при хипертония. Най-добрите рецепти за високото кръвно налягане ще позволят на пациентите да намалят дневната доза медикаменти, естествено под контрола на лекуващия лекар, с което ще бъдат редуцирани и страничните ефекти от въпросните лекарства.

Кои са най-ефективните и най-добрите рецепти за високото кръвно налягане, които народната медицина ни е завещала?

1. Ябълковият оцет в помощ на хипертониците

Ябълковият оцет от незапомнени времена се използва в редица рецепти на народната медицина. Подходящ е и за нормализиране на високото кръвно налягане. Прилага се външно, което означава, че няма никакви странични ефекти и не следва да се притеснявате и от киселия му вкус, ако не го одобрявате. Неслучайно тази рецепта, която е простичка и лесна за прилагане, е сред най-добрите рецепти за високото кръвно налягане. Само напоете кърпа с 5% оцет и я поставете върху босите си стъпала  за 10 минути. Повтаряйте, докато постигнете желаните показатели на кръвното налягане, като следите стойностите му междувременно, тъй като тази народна рецепта е ефективна и може да доведе до бърз спад на кръвното налягане.

Това са най-важните храни при хипертония

2. Вана с горчица

Тази народна рецепта, която е сред най-добрите рецепти за бързо сваляне на високото кръвно, изисква да имате само гореща вода, леген и горчица. Приложението е отново външно, като към горещата вана за краката си добавите горчица. Следете показателите, тъй като рецептата е бързодействаща и ефективна и е възможен бърз спад на кръвното.

3. Помощ за нервната система с валериана

Валерианата, съчетана с мента и глог, има доказано отпускащо действие, сваля нервното напрежение, помага при стрес и безсъние и за контрол над кръвното налягане, както и за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания. Може да използвате готови билкови таблетки, но ако желаете да спазите народната рецепта, ето как да си приготвите валерианата сами. Варете в 300 гр. вода за 30 минути 10 грама корени от валериана. Готовата отвара, която е сред най-добрите рецепти за високото кръвно, се приема изстудена по половин чаша три пъти на ден.

4. Добрият стар лук

Лукът и чесънът намират приложение в редица народни рецепти за множество болежки. Дори самото редовно хапване на чесъна и лука ще ви помогне да понижите високото кръвно налягане. Ако се интересувате от ефективна народна рецепта с лук или чесън за нормализиране на кръвното налягане, може да изпробвате тази изпитана рецепта: в чаша прясно мляко сварете 2 глави лук, прецедете. Отварата се приема по супена лъжица три път на ден след храна. Продължителността на приема е две седмици, като е важно отварата да е прясна, тоест през 3 дни приготвяйте нова отвара, за да е добра ефективността ѝ.

Разберете как можем да се предпазим от хипертония

5. Плодова сладост

Ако лукът, чесънът и оцетът не са ви фаворити, може да поддържате кръвното налягане нормално с касис. Сладкият плод е отлично средство за контрол над кръвното налягане. Нужни са ви 2 лъжици сушени плодове и чаша топла вода за приготвяне на отварата. Вари се 10 минути на слаб огън, престоява, за да се запари поне час, и може да се прецеди и приема по 50 мл. 4 пъти на ден.

Статията има само информативен характер и не замества консултацията с лекар. Не преустановявайте предписано лечение и не го замествайте с лечение с билки и народни отвари без лекарска консултация.

Източник: "100 болести - 100 рецепти"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com