Започнете да ядете тези храни и вижте какво ще се случи с холестерола ви след 1 месец

4661
Започнете да ядете тези храни и вижте какво ще се случи с холестерола ви след 1 месец
Снимка: iStock

Натрупването на холестерол в организма може да причини изключително сериозни проблеми, а именно да се превърне в една от основните причини за развитието на нарушения във функционирането на сърдечно-съдовата система. Включването на няколко храни в диетата ще доведе до значително намаляване на нивата му само след месец – зехтин, ядки, чесън и риба, съобщава изданието The Health Site.

Намаляване на високите холестеролни нива само за месец

Разбира се, компетентен специалист може да предпише лекарства за регулиране на нивата на липидите, но също така е важна и диетата, допълват от портала.

Учени: Не виното, а този алкохол сваля холестерола

Риба, чесън, зехтин и ядки са най-добрите продукти, които трябва да въведете в диетата си. Само след месец кръвоносните ви съдове буквално ще „дишат“ спокойно.

 

Зехтинът вероятно е един от най-полезните продукти в случая. Растителните мазнини в това масло не причиняват никаква вреда на тялото и не претоварват съдовата система. Въпреки това си струва да запомните, че зехтинът едва ли е подходящ за пържене, но салатите и всички видове горещи ястия са доста подходящи за дресинги на базата на зехтин. Основното нещо е да не прекалявате със солта - тя причинява още по-голям удар на тялото от вредните мазнини.

Ако по някаква причина не понасяте маслото под каквато и да е форма, не заобикаляйте ядките, съветват от изданието. Трудно е да се намерят натурални продукти, по-богати на хранителни вещества от ядките. Освен това можете да изберете ядки според вашия вкус. Не забравяйте, че кашуто например съдържа магнезий, който идеално укрепва кръвоносните съдове, а съставът на бадемите перфектно разтваря съществуващите плаки. Но не трябва да се увличате по ядки, за да не претоварите черния дроб - една шепа е достатъчна за три дни.

Чесънът е подходяща добавка за всяко ястие. Благодарение на него може да намалите нивата на вредните мазнини в клетките. Достатъчно е да консумирате чесън няколко пъти месечно, при условие че нямате проблеми със стомашно-чревния тракт, за да укрепите постепенно кръвоносните съдове и да подобрите тяхното прочистване.

Морска риба е необходимо да се включи в диетата поне веднъж седмично. В различните видове се съдържат необходимите елементи за намаляване на вискозитета на кръвта и регулиране на холестеролните нива. Освен това рибата е безценен източник на омега 3.

Още: Учени: Тази билка сваля килограмите, захарта и холестерола

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист! Предоставената в нея информация не може да замести назначеното лечение, както и да се използва за самолечение!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко коса е нормално да ви пада всеки ден?

Какво се случва с тялото, ако спрете да ядете брашно за месец

Ще работи ли кето диетата за вас, ако имате диабет тип 2

Най-добрата пролетна билка за костите и холестерола

Лекар: Тези лекарства повишават риска от високо кръвно

Бързо отслабване: Яжте този зеленчук поне 2 пъти седмично

Учени: Това е най-добрият сок за сърцето

7 алкални храни, които предпазват от инфаркт и наднормено тегло

Столична дентална клиника предлага безплатни прегледи за деца

3 симптома на много опасни заболявания, които е лесно да пропуснете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com