Защо да включиш био продукти в менюто си?

6727
Защо да включиш био продукти в менюто си?
Снимка: Била

Да вземем правилния избор в супермаркета често може да бъде трудна задача. Има толкова много продукти, от които да избирате, че мисията става почти невъзможна. Голяма част от асортимента пък съдържа вещества, които могат да навредят сериозно на тялото ни. Изборът става стократно по-труден, когато пазаруваме за децата си и искаме да знаем какво съдържат различните храни. Ето защо се засилва приемът на био продукти, които имат гарантирано качество и доказан произход. А ако се чудите дали си заслужава наистина да инвестирате в тях, ето няколко причини да го направите.

1. Био продуктите не съдържат ГМО

Сертификатите, които този тип продукти притежават, не само гарантират, че в тях няма вредни химикали, но също така гарантират, че не са ГМО. Ето защо био земеделието се противопоставя сериозно на големите химически корпорации, които замърсяват световните храни и полета.

2. По-богати са на хранителни вещества

Изчислението е просто – биологично чистите продукти получават хранителните вещества от здрава и богата почва. За разлика от тях, "обикновените" производители разчитат на изкуствени торове, произведени от изкопаеми горива, за да расте реколтата по-бързо.

3. Биологичното земеделие поддържа здрава почва

Точно както вашият избор в магазина диктува вашето здраве, тези продукти диктуват здравето на земята. Неорганичните храни се пръскат с изключително токсични химикали, които убиват всичко, различно от самата реколта. А след като всички живи организми бъдат убити, те се заменят със синтетични торове, направени от още по-токсични химикали.

4. Поддържа и биологично разнообразие

Хербицидите и пестицидите не правят разлика между добри и лоши буболечки, просто ги убиват всички. За да има живот на земята, нашата задача е да поддържаме определено ниво на биологично разнообразие - от най-големите бозайници до най-малките насекоми. Биологичното земеделие практикува здравословни техники за отглеждане, които имат за цел да поддържат необходимото ниво.

Още интересни факти за био продуктите и какво можете да си приготвите с тях, можете да прочетете в пролетния брой на BILLA Кулинариум. В него ще научите кой е идеалният хляб за всяка разядка и как да направите най-хубавото барбекю. В новото издание на списанието ще разберете повече за полезните свойства на яйцата и защо трябва редовно да присъстват в менюто ви. 

BILLA Кулинариум струва само 0.99 лв. с BILLA карта. Освен че можете да прочете интересни статии и рецепти, в него ще намерите и талони за отстъпки на стойност над 30 лв. при пазаруване в магазините на BILLA през март, април и май.

Ако сте от хората, които обичат да готвят, можете да свалите и мобилното приложение на BILLA Кулинариум. В него ще намерите над 300 видео рецепти и авторски предложения на Chef Виктор Ангелов. Така всеки ден можете да експериментирате в кухнята.

Свалете го тук: Google Play и App Store.

Разгледайте и страницата на BILLA Кулинариум, kulinarium.bg, за още свежи идеи и съвети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Трябва ли да се пият витамини през лятото?

Знаете ли по каква причина магнитните бури са напаст за организма? Да излезем от кошмара - ето скъпоценни съвети

7 основни причини за хронични заболявания

Защо ТРЯБВА да ядете шепа кашу всяка вечер?

Еликсири на младостта: 5 най-добри напитки, които е добре да пиете на празен стомах - опитайте сутрин

Кои храни могат да причинят артрит?

Варени яйца - сутрин или вечер е по-добре да се ядат

Това са най-полезните картофи при диабет

Кои храни са най-полезни за сърцето?

6 симптома за инфекция на ухото, които не бива да пренебрегвате

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com