X
 
 

4 млн. лева отиват за ремонт на Александровска болница

972 0
4 млн. лева отиват за ремонт на Александровска болница
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов
Повече от 4 милиона лева ще получи предколедно едно от най-старите лечебни заведения у нас - Александровка болница. Средстваща ще отидат за ремонтни дейности на сградния фонд, който се намира в окаяно състояние, предаде БГНЕС.

През септември бяха отпуснати 3 320 000 лв. Средствата бяха определени за: пребазиране на Клиника по алергология в сградата на Клиниката по кожни и венерически болести, където вече се извършва ремонт – 300 000 лв.; ремонт на Клиника по хематология, за която предстои обявяване на процедура за избор на изпълнител – 1 020 000 лв.; ремонт на останалите клиники, помещаващи се в сградата на Пропедевтика на вътрешните болести – 2 000 000 лв.

Лекар от Александровска болница обяви гладна стачка

Лекар обяви гладна стачка заради окаяното състояние на част от клиниките в една от големите болници в България - Александровска болница...

Освен това, с решение на Министъра на здравеопазването за болницата са отпуснати още 800 000 лв. извън Програмата за нови асансьорни уредби, ремонти в Клиниката по хемодиализа и по психиатрия, както и за закупуване на оборудване в Клиниките по съдебна медицина и по патология.

От болницата коментират, че със средствата ще бъдат ремонтирани клиниките, които функционират в най-тежките условия в най-старата сграда на Александровска, построена преди 135 години.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално