Акад. проф. Троев разкрива уникалното предимство на нискомолекулната хиалуронова киселина за облекчаване на болки в ставите

2060
Акад. проф. Троев разкрива уникалното предимство на нискомолекулната хиалуронова киселина за облекчаване на болки в ставите
Снимка: AboPharma

В сезона, в който ставните болки се изострят, на хората им е все по-трудно да изберат подходящия продукт за поддържане на добра мобилност и ограничаване на дискомфорта в ставите. 

Потърсихме мнението на Акад. проф. д-р Тройчо Троев д.м.н. МБАЛ, „Св. София“ за това как ставните проблеми могат да бъдат отложени във времето, или облекчени с правилната селекция от клинично изпитани и доказани съставки.

Акад. проф. д-р Тройчо Троев има две специалности - "Вътрешни болести" и "Физикална медицина и рехабилитация". През 1994 г. придобива научна степен "Доктор", а през 1996 г. е избран за редовен доцент по физиотерапия и рехабилитация. През 2012 г. става "Професор", а от 2013 г. е и "Академик" от Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ). Акад. проф. д-р Троев има около 300 научни публикации, част от тях са публикувани в чужбина – Германия, Гърция, Полша, Русия, Македония, Белгия.   

Акад. проф. д-р Троев, нека започнем с това кои са най-честите ставни заболявания?

Голям процент от българите страдат от дегенеративни и ставни заболявания и с всяка година процентът им се увеличава. Причините за тях са различни: напреднала възраст, наднормено тегло, заседнал начин на живот, хирургични интервенции, битови и спортни травми или интензивни физически натоварвания. 

Остеоартритът е сред най-разпространените ставни заболявания. Той засяга най-често ставите на ръцете и краката, включително пръстите, китките, коленете, глезените и бедрата. Заболяването започва постепенно и се влошава с времето. 

Заедно с остеопорозата те спадат към дегенеративните заболявания от хроничен характер, които са съпроводени с болка, ограничена подвижност и значително намаляване качеството на живот. 

Как можем да предотвратим увреждането на ставите?

Противовъзпалителните, болкоуспокояващи и стероидите могат да облекчат симптомите на остеоартрит, но те не предотвратяват увреждането на ставите, а са подходящи за облекчаване на остра болка, като временно лечение.

В дългосрочен план е необходимо да се насочи вниманието към средства и продукти, които да дадат резултати в посока елиминиране на причините за появата на ставните болки.

Абофлекс Голд е комплексен продукт, който е много подходящ за хората страдащи от дегенеративни ставни заболявания, тъй като съдържа всички структуроизграждащи елементи на хрущялната тъкан. 

Формулата му включва четири от основните компоненти, доказали своята ефективност и това са: Нискомолекулна хиалуронова киселина, Глюкозамин сулфат, Хондроитин сулфат и МСМ (метилсулфонил метан).

Абофлекс Голд е създаден така, че да е максимално ефективен и причината за това е  освен в точно подбраните съставки и във високата концентрация на активните вещества, които съдържа. 

Това, което го отличава от останалите продукти на пазара е съдържащата се в Абофлекс Голд най-висока дневна доза на нискомолекулна хиалуронова киселина - 96 mg, като в същото време ниското молекулно тегло (50 kDa) на хиалуроновата киселина дава гаранцията, че тя ще бъде максимално усвоена.

Хиалуроновата киселина изгражда междуклетъчното вещество и е главна съставка на синовиалната течност, която има за задача да осигури гладкото приплъзване на ставните хрущяли и на свързващите се кости едни спрямо други, като намалява “триенето” между хрущялните ставни повърхности. Една от основните функции на хиалуроновата киселина е способността и да се свързва с водата и да овлажнява тъканите.  Тя служи като „смазка“ за ставите и мускулите. С напредването на възрастта, производството на хиалуронова киселина в организма намалява.

Допълнителната обработка на хиалуроновата киселина до получаването на по-нискомолекулни полимери на съединението и превръщането й в нискомолекулна – под (<50 kDa – кило Далтона), гарантира високата ефективност на Абофлекс Голд

Ниското молекулно тегло, както вече казах, осигурява пълноценната й абсорбция през храносмилателния тракт, благодарение на което цялата ефективност се насочва към засегнатия участък. 

В Абофлекс Голд тя е специално създадена, така че да бъде лесноусвоима от клетката, което води до възстановяването на високоеластичните свойства на синовиалната течност и до подобряване на ставната функция, като в същото време намалява болката.

СПЕЦИАЛНА ОНЛАЙН ОФЕРТА В РЕМЕДИУМ:

Купи онлайн 2 броя Aboflex Gold за 91.88 лв. с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА + ПОДАРЪК Procollagen!

Или поръчай на телефон 02/980 02 30 с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и ПОДАРЪК в делнични дни от 08:00 до 16:00 часа!

Още за предимствата на Абофлекс Голд

Друго предимство на Абофлекс Голд е течната му форма, която допринася за отличната бионаличност на продукта. По този начин активните съставки преминават бързо през тялото и съответно ефектът от действието им е много по-бърз. Така се осигурява оптимална усвояемост на  необходимите вещества за поддържане на издръжливостта, мобилността, гъвкавостта и еластичността на ставите.

Таблетната форма, за разлика от течната, съдържа допълнителни помощни вещества, които служат като поддръжка за разреждане, фиксиране или стабилизиране на активните съставки, което затруднява усвояването на съставките от тялото. В течната форма такива вещества липсват, което значително улеснява и подобрява абсорбцията от организма. 

Освен това, течната формула на Абофлекс Голд позволява безпроблемно поглъщане за разлика от таблетната форма, която често се оказва трудно преодолимо препятствие.
Така съставената формула на продукта е много по-практична и удобна за прием за разлика от таблетната, чиито прием, трябва да се разделя на 2-3 дози. Абофлекс Голд е удобен за дозиране и и няма риск от пропускане на дневната доза. 

Освен нискомолекулна хиалуронова киселина, Абофлекс Голд съдържа още няколко клинично изпитани и доказани съставки, необходими съставки за подхранване на хиалинния хрущял на ставите.

Хондроитин сулфат - стимулира синтеза на хиалуронова киселина и се грижи за укрепването на структурите на съединителната тъкан /хрущял, сухожилия/.

Глюкозамин, който служи за производството на синовиалната течност,  подпомагаща работата на ставите, като намалява тяхното “триене”.

МCМ (мeтилcyлфoнилмeтaн) e ecтecтвeнa фopмa нa opгaничнa cяpa, която има бoлĸoycпoĸoявaщo и пpoтивoвъзпaлитeлнo дeйcтвиe, заради блoĸиpaнeто нa мeдиaтopитe нa възпaлeниeтo, ocигypявaйки cяpa зa oбpaзyвaнeтo нa cтaвeн xpyщял и ĸoлaгeн.  

Манган, който е кофактор за гликозилтрансферазите - биологичните агенти, необходими за производството на глюкозамин и хондроитин. Те доставят на хрущяла веществата, необходими за устояване на компресията.

Към формулата на Абофлекс Голд е добавен и eкстракт от Cissus quadrangularis, който съдържа естествени растителни стероиди, наречени кетостерони, които неутрализират антианаболния (катаболния) ефект на кортизона, провокирайки костен и мускулен растеж.

За финал искам да отбележа, че Абофлекс Голд притежава и отлични вкусови качества.

Това е един много добре балансиран по своите показатели продукт, който е подходящ за хората, страдащи от дегенеративни ставни заболявания.

Подходящ е при травми и след интервенции на ставите и опорно-двигателния апарат или за хора, подложени на тежки физически натоварвания и спортисти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com