X
 
 

Бюджетът на НЗОК е безхаберие и затлачени проблеми, смята депутатка

498 0
Бюджетът на НЗОК е безхаберие и затлачени проблеми, смята депутатка
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com
Увеличава се тенденцията пациентите в България да бъдат най-доплащащите и късно диагностицирани поради липса на определени мерки.

Това каза зам.-председателят на Народното събрание и депутат от ДПС д-р Нигяр Джафер по време на дебата за бюджета на НЗОК за 2020 г.

Червен депутат: И с новия бюджет на НЗОК медиците остават с ниски заплати

Колкото и милиона да е увеличен бюджета на НЗОК - не могат здравните специалисти да бъдат адекватно заплатени. Това каза проф. Георги М...

Д-р Джафер посочи, че се утвърждава и тенденцията общинските болници да бъдат без перспектива и без да има надежда за укрепване на областните лечебни заведения.

Утвърждава се и следващата тенденция надлимитната дейност да не бъде заплащана и в момента касата да бъде поставена в ситуация да разсъждава как да плаща лихвите по съдебните дела, които болниците спечелиха. Утвърждава се още една тенденция и тя е устойчива.

Повишаването на средствата, които се неразплатени, които дължим на чужди лечебни заведения. Да, бюджетът е устойчив с тези устойчиви тенденции. Отново се натъкваме на едно дежавю.

Нов бюджет, стари затлачени проблеми и няма надежди през тази година те да бъдат решени. Могат да бъдат използвани много названия на този бюджет. Бюджет на отдалечаващата се реформа, на безхаберието и нарастващите разходи. Бюджет на купеното време на спокойствие от управляващите", каза Джафер.

Депутатите обсъждат извънредно бюджета на ДОО и НЗОК

Народното събрание ще заседава извънредно във вторник, като основна точка ще е разглеждането на бюджетите на Държавното обществено осиг...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители