Десислава Атанасова: Ще подкрепим актуализация на бюджета на НЗОК

38420
Десислава Атанасова: Ще подкрепим актуализация на бюджета на НЗОК
Снимка: БГНЕС

Нееднократно сме заявили, че ще подкрепим актуализация на бюджета на НЗОК, защото финансовото състояние и на Касата и на лечебните заведения е наистина е много тревожно. Това каза депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова пред БНР.

"Когато се прави актуализация на бюджета на НЗОК трябва да се предвиди и финансиране. Финансиране може да има само от държавния бюджет и само и единствено МС може да бъде вносител на такова предложение", заяви Атанасова.

Според нея Надзорният съвет на НЗОК си е свършил работата и е взел решение за актуализация на бюджета, изпратил е предложение на здравния министър за такава актуализация и тя следва да съгласува това предложение и да го внесе в Министерския съвет.

"Очакваме, че изпълнителната власт в лицето на МС наистина ще реагира адекватно и ще направи такова предложение на НС. Ние от ГЕРБ категорично ще подкрепим актуализация на бюджета на НЗОК", обеща Атанасова.

Проблемът с финансирането на Здравната каса стана особено тежък през последните месеци от управлението на ГЕРБ (2012-2013), когато стана ясно, че парите на гражданите за здравни осигуровки в размер на 1,4 милиарда лева са национализирани от правителството на Бойко Борисов. В неговия кабинет Десислава Атанасова бе четвъртият здравен министър в периода от пролетта на 2012 до февруари 2013.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com