Информация от МВнР за мерки и ограничения на придвижването в Европа и по света

1671
Информация от МВнР за мерки и ограничения на придвижването в Европа и по света
Снимка: МВнР

Белгия - Границите са отворени, но не се препоръчва пътуване освен при неотложни обстоятелства. Няма въведени мерки по отношение на влизане и излизане на транспортни средства, включително при транзитно преминаване в Белгия. На практика обаче няма компании с готовност да извършват превози. Въведени са ограничителни мерки за гражданите от 18 март до 5 април, включително. Въведен е ограничителен режим за износ на санитарни, хигиенни и защитни средства.

Люксембург - Няма въведени ограничения за влизане и излизане от Люксембург, но настоятелно се препоръчва да не се пътува освен по неотложни причини. Няма въведени мерки по отношение на влизане и излизане на транспортни средства, включително при транзитно преминаване в Люксембург.

Великобритания- По информация на транспортната компания, обслужваща британската столица, лондонският обществен транспорт ще бъде силно редуциран, зарази разпространението на коронавируса. Днес се затварят около 40 станции на метрото, а от утре се спират нощните метролинии и линията „Waterloo&City”, която представлява линия-совалка с две станции, свързващи гара „Ватерло“ и Лондонското сити. /Станцията позволява на хора от близката до Лондон провинция удобно да ходят на работа в Ситито, т.е. мярката цели да принуди повече служители във финансовата индустрия да работят от вкъщи./ Силно ще бъде ограничен и автобусният транспорт.

Други промени, засягащи транспорта във Великобритания:

- Влаковете на жп-превозвача Northern Trains ще работят с разредени интервали по 12 линии в Северна Англия, вкл. между Ливърпул и летище „Манчестър“, от Шефилд до Нотингам, между Лийдс и Харогейт, както и от Нюкасъл до Карлайл; 

- TransPennine Express, оператор на междуградски жп-линии в Северна Англия отменя почти 60 влака от днес поради намалено търсене. Това ще засегне редица линии, вкл. Единбург-Манчестър.

- Най-натовареният жп-оператор South Western обявява, че ще отменя влакове с много кратко предизвестие поради увеличаващ се брой машинисти, кондуктори и друг персонал, който поради симптоми се самоизолира;

Великобритания постепенно се отказва от стадния имунитет, но загуби безценно време

Британските власти, вероятно решили, че отцепването от Европа по някакъв начин трябва да се продължи и като медицински подход, изгубиха...

- Спалният влак от Лондон-Падингтън до Пензанс (Корнуол), опериран от Great Western Railway, се спира от събота;

- Най-големият оператор на междуградски автобуси National Express редуцира услугите си с 80%. В някои райони се въвежда неделно разписание всеки ден, а в други – коледно разписание.

Кипър – Считано от 21 март 2020 г. за период от 14 дни, се забраняват всички граждански полети от: Бахрейн, Беларус, Белгия, България, Египет, Естония, Германия, Унгария, Ирландия, Израел, Йордания, Латвия, Ливан, Литва, Малта, Нидерландия, Норвегия, Полша, Катар, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Швеция, Швейцария, Украйна, Обединено кралство, Гърция. Разрешават се полетите към Кипър за прибиране на граждани, които желаят да напуснат страната, при условие, че на пристигане полетите са без пътници. Всички влизащи на територията на Република Кипър ще останат 14 дни под задължителна карантина, в определени от държавата места.

Русия - От 20 март Русия ще ограничи полетите до Съединените щати, Великобритания и Обединените арабски емирства. В Санкт Петербург са забранени събития и събирания с повече от 50 присъстващи, както и всички спортни и културни мероприятия. През март „България Еър“ ще осъществява полети до България на 20, 22, 27 и 29 март. „Аерофлот“ също ще осъществява полети до България, но няма да бъде всеки ден и не могат да бъдат посочени конкретните дати, защото не се изключва тяхната отмяна. Сухопътните граници са затворени, като засега забраната за преминаване не обхваща дипломатическите мисии и свързани с тях превозни средства, шофьорите на международен транспорт и други категории лица, за които е информирано по-рано. Към настоящия момент няма български туристи на територията на Руската федерация.

Катар – Транзитните полети през летище Хамад в Доха, Катар се изпълняват и са възможни.

Колко далеч или близо сме до пълна блокада?

Колко далеч или колко близо се намираме от обща блокада на цялата страна? Не можеш да излизаш от собствения си град, не можеш да излиза...

Австралия – Австралия забранява влизането в страната на чужди граждани. Влизане ще се допуска само на граждани и жители на Австралия, които след пристигане, ще са задължени да се самоизолират за 14 дни. Мярката е в сила, считано от 21:00 ч. местно време на 20 март 2020 г. бяха обявени мерки, с цел препятстване на паническото изкупуване на хранителни продукти, медикаменти и санитарни материали, като ще бъдат въведени ограничения на броя продукти, които всеки човек може да закупи.

Нова Зеландия - считано от 23:59 ч. местно на 19 март 2020 г. се забранява влизането на чуждестранни граждани на територията на Нова Зеландия. Мерките са въведени във връзка с направените изводи, че вирусът, на този етап, се разпространява най-вече от лица, пристигащи отвън.

Български граждани, планиращи прибиране в България от двете страни, следва да се възползват максимално бързо от наличните към момента полети. В следващите дни/седмици се очаква редица авиокомпании да намалят драстично полетите си до Европа от Австралия и Нова Зеландия.

Вижте още:

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 19 март

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Бебета в България са починали от коклюш

5400 лева струва фиктивната операция на жената в Бургас

Коронавирусът в България: Едва 2 са новите случаи за денонощие

Депутатите одобриха Националната здравна стратегия до 2030 г.

След сигнал: „Медицински надзор“ проверява частна болница в Бургас

Само на хартия: Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас

Стартира велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия

Ръст в броя на новите случаи на коронавирус у нас за денонощие

Очаквано: Човек на ГЕРБ поема ръководството на НЗОК

Отново протест: Искат оставките на здравния министър и на шефа на “Пирогов“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване