X
 
 

Кризата в здравеопазването изкара лекарите от болниците

38491 2

Лекари от болници в цялата страна излязоха на 30-минутен протест. Тяхното искане е по-бързо да се актуализира бюджетът за здраве, предаде БГНЕС.

Българският лекарски съюз даде вчера срок на управляващите до вторник да решат въпроса с актуализацията на бюджета на НЗОК. От съсловието заплашиха да спрат работа, ако до вторник няма внесена актуализация на план-сметката.

Според директори на болници заради липсата на средства лечебните заведения са практически пред фалит. По техни данни до средата на юли на болниците са изплатени около 60% от парите за април. Заради непогасени дългове има опасност от запориране на сметките им.

Управителният съвет на Здравната каса одобри актуализация на бюджета на ведомството с 328 милиона лева. Документът беше внесен в здравното министерство. След заседанието на правителството в сряда обаче се разбра, че здравният министър д-р Таня Андреева е поискала още данни и анализи от касата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Аз не виждам, защо трябва да й даваме още пари на НЗОК. Все пак нали тези пари от нас ще дойдат в края на краищата.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Защото, ако не дадат ще има непредвидими последици за здравето на хората. Ще падне рейтинга на политика, който откаже да плати за свещената крава - здравеопазване. Дали обаче е правилно да се мълчи и да не се признава, че лекарите и болниците КРАДАТ, това е друг въпрос. Най - вероятно това става и с безразличието на испектората на МЗ, на здравната каса, които гледат и мълчат.
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Вие се радвайте, че хората които наистина имат проблеми със здравето нямат лице и представителство, за да чуете техния глас за здравеопазването у нас въобще. Ако можехте да ги чуете, това протестче за пари, ще ви се стори просто поредния акт на алчност, безхаберие, невежество и нахалство.
missing image
Владимир Путин основава нова държава?

Тези дни руските държавни медии и хилядите платени тролове в социалните мрежи имат доста работа. По повод 80-годишнината от Пакта между Хитлер...

Последно в Актуално