Медиците предупреждават: Нов коктейл от вируси вече ни атакува! Какво можем да направим?

2393
Медиците предупреждават: Нов коктейл от вируси вече ни атакува! Какво можем да направим?
Снимка: AboPharma

През последните няколко години грижата за здравето е наш основен приоритет, а отговорността за опазването му до голяма степен е в нашите ръце.

Всъщност, нашият собствен имунитет е първият и най-сигурен защитник на здравето ни, от който зависи преодоляването на безброй здравословни проблеми. От неговата устойчивост зависи способността да удържим на щурма от вируси и да се предпазим от появата на инфекции. 

Медиците са категорични: Можем да повишим имунния отговор срещу болестите с помощта на кислорода? Но как?

На всички ни е известно, че кислородът е необходим за функционирането и растежа на клетките и има пряко отношение към здравето ни.

Оказва се, че германият - наричан още минералът “чудо”, действа на клетъчно ниво, като подобрява способността на клетките да генерират енергия, снабдявайки ги с кислород. Колкото повече се насищат клетките с кислород, толкова повече енергия се доставя до всички органи и системи в тялото.

Заедно с кислорода, органичният германий укрепва нашия естествен механизъм за защита, като помага на организма да се бори сам. А как можем да снабдим тялото си с органичен германий?

„ Гъбата на безсмъртието “ от древността до днес

Виталната гъба “Рейши” /Ganoderma Iucidum/, наричана още „Гъбата на безсмъртието“ съдържа висока концентрация на органичен германий. Тя се използва в традиционната китайска медицина от над 3000 години и е сред най-старите символи на благосъстоянието в азиатските общества. “Рейши” е била скъпоценната гъба на императорите, които са отделяли изключително внимание на този природен лек. 

Защо органичният германий изумява учените? Как работи в човешкото тяло?

Хилядолетен опит в използването на лечебните гъби имат и японците, където съществува и „Институт за изследване на гъбите в Япония“, основан през 1936 г. от лекаря Кисаку Мори. Не случайно през 1967г. японският учен Казахико Асаи открива органичния Германий (GE132), като според него това е най-мощният антиоксидант и имуномодулатор поради факта, че съдържа в себе си три кислородни атоми. Той има имуностимулиращо и антивирусно действие. Стимулира производството на интерферони и потиска развитието на вредни микроорганизми. 

Органичният германий ефективно неутрализира свободните радикали, които унищожават клетъчната стена и навлизат до ядрото на клетката, като я предпазва от неконтролируемо делене. В човешкия организъм има 4 милиарда клетки, като при стрес всяка една от тях затваря мембраната си, за да се защити и да съхрани кислорода си. Свободните радикали са атоми, на които им липсва електрон в последната орбита. Те навлизат свободно в клетките под стрес, съединяват се с кислорода и намаляват неговото ниво в клетката. Всяка клетка, при която кислородът спада под 40%, става канцерогенна. В случая на помощ идват трите кислородни атома на органичния германий. Механизмът на действие приключва със свързване на свободните радикали и отделянето им чрез урината. По този начин не се дава възможност за никакви нежелани реакции или натрупвания на органичен германий в организма.

КОЙ Е ДОСТАВЧИКЪТ НА КИСЛОРОД ДО ВСЯКА КЛЕТКА?

HAYDE на АБОФАРМА вече присъства и на българския пазар, като уникалното в него е, че съдържа течен органичен германий (GE132), извлечен от гъбата “Рейши” и добавен екстракт от спороносната й част. Течният органичен германий в HAYDE доставя кислород до всяка клетка. Той притежава мощен антиоксидантен ефект и има способността да стимулира собствения имунен отговор, като активира макрофагите и увеличава производството на естествените Т-клетки убийци. Кислородът е онази животворна сила, без която съществуването ни е невъзможно. А здравословните ползи от доставката на кислород до нашите клетки, чрез този революционен продукт са наистина много. 

КАКВО ПОЛУЧАВАМЕ С HAYDE ?

За отговор на този въпрос се обърнахме към водещите специалисти в областта на пулмологията, вътрешни и белодробни болести. 

МНЕНИЕТО НА СПЕЦИАЛИСТИТЕ:

Д-р Полина Гоцева - Цонева, специалист по вътрешни болести, белодробни болести и туберкулоза. Началник отделение по пневмология и фтизиатрия, МБАЛ Разград. HAYDE е ефективен при имунен дефицит, вирусни инфекции, за засилване на имунната система или адювантно лечение при автоимунни заболявания. 

Продуктът е особено подходящ при пациенти с ХОББ /хронична обструктивна белодробна болест/ и ХДН /хронична дихателна недостатъчност/.

HAYDE повлиява изключително добре състоянията на белодробна недостатъчност или астма.

КУПИ ОНЛАЙН - ТУК!

Подходящ е и при пациенти с бронхит и пневмония, които могат да се проявят и като усложнения след COVID 19. Това са заболявания на дихателната система, при които нуждата от насищане на клетките с кислород и изграждането на устойчив имунитет, е жизнено важно!

HAYDE има изразен енергизиращ ефект и помага за справяне с умората и депресивните състояния. Не е тайна за никой, че случаите на тревожност, депресия и хронична умора често съпътстват, понякога дори с месеци, хората, които са преболедували вече Covid-19.

Д-р Пенка Ценкова - Пулмолог (Белодробни болести), Вътрешни болести, МБАЛ Вита София и частен кабинет. 

Възстановяване и профилактика при пост-Covid-19 синдром с HAYDE: 

Въпреки че продължава да има значителна обществена загриженост и изследвания, съсредоточени около острата фаза и протичане на Covid-19, нараства общественият и академичен интерес към хроничните последици от болестта. Резултатите до момента показват категорично, че вирусът засяга жизненоважни органи. А „Центърът за превенция и контрол на заболяванията в САЩ“ допълва този списък с още психиатрични, дерматологични, офталмологични и съдови последици. Приблизително 5% до 8% от заразените развиват хипоксия, двустранни белодробни инфилтрати, намален белодробен комплайънс, сърдечно-съдови усложнения, бъбречни, неврологични оплаквания. 

Съществуват проучвания, които разкриват ролята на течния органичен германий (GE-132) и гъбата “Рейши”  (Ganoderma Lucidum) – позната и използвана с доказани здравословни ефекти от над 2000 години.

Аз имам опит при моите пациенти, преболедували Covid 19 с HAYDE и практиката ми доказа множеството позитивни ефекти, които продуктът оказва, както по време на заболяването, така и при последствията.

От гъбата “Рейши” са изолирани около 432 активни съставки, които повлияват различни патологични процеси на различни системи и органи. Основно са полизахариди, тритерпени, глюкани, стероли, органичен германий.

Ефектите от екстракта, в комбинация с течния органичен германий върху имунната система, са доказани на базата на модулиращите ефекти върху цитокини ( IL-6, TNF-α, IL-1β,  IL-8). Потиска се нискостепенното възпаление при пост Covid-19 инфекцията. 

Също така, значим факт е, че HAYDE променя формата на еритроцитите. Те стават гъвкави и преминават през тесни и увредени зони. Алвеоларната деструкция и последващото ендотелно увреждане е предпоставка за повишено образуване на микротромбози. 

HAYDE притежава антиагрегантен ефект на тромбоцитите, чрез инхибиране на тромбоцитната агрегация, индуцирана от ADP. Профилактира тромбогенезата, комбинира се с други продукти, влияещи върху коагулацията. Предполагаема металопротеаза е пречистена от мицела на Ganoderma lucidum. Тази протеаза хидролизира  веригите на човешкия фибриноген. 

Наблюденията показват, че Ganoderma lucidum протеазата може да свърже тромбин, различен от активното място и да причини забавяне на времето за съсирване, предизвикано от тромбина. Тези резултати предполагат, че антитромботичната активност на протеазата на Ganoderma lucidum може да се дължи на антиагрегантна активност, а не на антикоагулационна активност.

Свръхвъзпалението е предразполагащ фактор за образуване на фиброза на белия дроб, със засягането и на други органи. 

HAYDE притежава антифиброзно действие. Екстрактът от G. lucidum намалява ензимната експресия на циклооксигеназа 2 (COX-2) и увеличава синтеза на азотен оксид в клетките, което повлиява възпалителния процес. 

Полизахаридният пептид от G. lucidum намалява образуване на микросъдове – ангиогенезата във фиброзната тъкан. Полизахаридите от G. lucidum инхибират образуването на фибробласти и повишават активността на колагеназата.

Използвам HAYDE при пациенти с хронична обструктивна белодробна болест, астма и други възпалителни заболявания. 

Установявам, че HAYDE има много добър ефект и при пост-Covid симптоми като умора, задъхване, слабост на мускулите. HAYDE използвам и при пациенти с пост-Covid синдром след болнично лечение, при които възстановителният период е по- продължителен. 

Съчетанието на HAYDE с дихателна гимнастика, разходки и прием на антитромбозни или антикоагулантни медикаменти (индивидуално по преценка за всеки пациент, с проследяване), скъсяват оздравителния им период. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com