Няма кандидати за нов шеф на Фонда за лечение на деца

18852
Няма кандидати за нов шеф на Фонда за лечение на деца
Снимка: БГНЕС

Имам информация, че д-р Станкова смята да се оттегли от Фонда за лечение на деца, това заяви министър Таня Андреева за Ива Станкова - сегашният директор на Фонда за лечение на деца.

"Към момента няма кандидати. Нямам нова персона, която да оглави Фонда. Очаквам отговора на д-р Станкова и тогава започвам срещи с кандидати за директори на Фонда. Предполагам, че след като бъде съобщено това, че д-р Станкова се оттегля, ще има и кандидати. Ще има назначени още хора. Случаите на болни деца се увеличават и броят на досиетата, които Фондът разглежда, са три пъти повече от 2012-а година и очевидно административният капацитет не е достатъчен.", каза още здравният министър пред БНР.

Министър Андреева съобщи, че очаква работна група, начело с проф. Пилософ, да внесе до края на тази седмица предложенията си за новия правилник на работа на Фонда. Тя не пожела да коментира обвиненията на ГЕРБ, но уточни, че има информация от лечебните заведения, че ще има намаление на лимитите за дейност в лечебните заведения.

Директорът на Центъра "Фонд за лечение на деца" д-р Ива Станкова каза пред "Хоризонт", че няма да се оттегля от поста. Тя беше потърсена за коментар по повод на изказване на министъра на здравеопазването Таня Андреева, че това е възможно да се случи.

Д-р Станкова каза още, че е подготвила отчета си, в който е посочено, че в момента развитието на Фонда се нуждае от нова философия.

Таня Андреева призна за нередности във Фонда за лечение на деца в чужбина

Има затруднения в обработката на досиета във Фонда за лечение на деца. Това призна министърът на здравеопазването Таня Андреева след за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване