Прокуратура не е намерила нарушения във ВМА

1499
Прокуратура не е намерила нарушения във ВМА
Снимка: БГНЕС

Военно-апелативната прокуратура не е намерила нарушения във ВМА. Това става ясно от постановление, изпратено и до медиите.

Повод за него беше казус с бившия началник на болницата и доскорошен здравен министър Николай Петров.

Проф. Огнян Герджиков също защити проф. Николай Петров

По време на служебния кабинет са правени проверки във ВМА. Това каза бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков в интервюза  Б...

Повторната проверка бе по одитен доклад на Министерството на отбраната, в който се обсъжда законосъобразността и ефективността на извършените дейности по управление и контрол на бюджетните и други средства за период от три години. Както софийската военна прокуратурата, така и горната инстанция не е намерила достатъчно данни за извършено престъпление от длъжностни лица от ВМА.

При извършения служебен контрол е установено, че първоначалната проверка е непълна, а наблюдаващият прокурор не е осъществил необходимия контрол над работата на военния следовател. За това се стига и до повторна проверка.

От военно-апелативната прокуратурата обаче предлагат наблюдаващият прокурор Адалберт Кръстев да бъде дисциплинарно наказан за формално извършване на началната проверка по случая.

И въпреки че не са намерени данни за престъпление, военните прокурори пращат случая на АДФИ заради констатирано нарушение по правилника за прилагане на закона за обществени поръчки.

Каракачанов: Николай Петров може да се върне във ВМА

Според министъра на отбраната Красимир Каракачанов освободеният от поста министър на здравеопазването Николай Петров може да се върне в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com