Протест на лекари в Русе срещу агресията и насилието към съсловието

2569
Протест на лекари в Русе срещу агресията и насилието към съсловието
Снимка: БГНЕС

Протест на лекари от всички лечебни заведения в Русе, организиран под мотото „Не на агресията срещу медиците“, изрази подкрепата им към д-р Албена Гагова и към целия екип на АГ-болница "Шейново".

От името на БЛС-Русе декларация прочете зам.-председателят д-р Евелина Георгиева, като с нея лекарите настояват правителството да вземе решителни мерки за прекратяване на случаите на насилие над медицински лица, предаде кореспондентът на БГНЕС от крайдунавския град.

Мъжът, пребил акушерка, остава за постоянно в ареста

Владимир Стоянов, който беше привлечен като обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист и задържан за срок до...

В същото време от Софийски районен съд съобщиха, че нападателят над д-р Гагова Владимир Стоянов остава за постоянно в ареста.

В Русе медиците припомниха, че досега няма осъдени за нападение срещу лекари, въпреки че от 2013 г. това деяние е криминализирано. „Такова насилие аз наричам опит за убийство, и то умишлен опит за убийство на служебно лице при изпълнение на неговите задължения. И така би трябвало да бъде съден този човек. Всичко друго ще означава за нас че няма правосъдие в България. И не само той – всеки, позволил си да посегне на медик, би следвало да бъде съден по този начин“, заяви д-р Цветан Райчинов.

Началникът на АГ-комплекс-Русе д-р Георги Хубчев изрази съмнението си, че протестите ще доведат до реални промени и резултати. „Аз не вярвам и вие не вярвате, никой не вярва. Това е, защото няма наказания в България. За нищо. В България, може да го запишете най-отговорно, е рай за хората, които нарушават закона“, каза още той.

Ако случаят с нападнатата лекарка бъде омаловажен, русенските лекари са готови отново да излязат на протест.

Мъжът, нападнал лекарка в "Шейново", не е имал документи от Агенцията по трансплантация

Мъжът, който нападна лекарка от болница "Шейново", не е имал документи от Агенцията по трансплантация. Това каза за БНР д-р Марияна Сим...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com