Законът не се спазва - мотото да се премахне забраната за пушене

39619
Законът не се спазва - мотото да се премахне забраната за пушене
Снимка: БГНЕС

Аргументът, че забраната за пушене не се спазва, отново беше изтъкнат като основна причина за премахване на забраната за тютюнопушене в ресторантите, баровете, дискотеките и заведенията за хранене. Това стана в сутрешния блок на Нова телевизия, където по въпроса спориха депутатът от Коалиция за България Спас Панчев и бившият здравен министър и депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Според Панчев, който беше автор на идеята големите търговски вериги да не работят през почивните дни, за да може малкият бизнес да печели, парламентът ще гласува относно забраната за пушене веднага след като бъде приет Закона за държавния бюджет за догодина. Днес предстои извънредно заседание на Народното събрание, на което на второ четене ще бъде гласуван Бюджет 2014.

БСП връща пушенето на закрито до Нова година

БСП ще се опита да върне пушенето на закрито до Нова година. Очаква се следващия месец депутатите да гласуват промени в Закона за здрав...

Именно на базата на това твърдение Панчев заяви, че въпросът със забраната за пушене ще бъде решен преди Коледа и че БСП ще бъде подкрепена от „Атака”, ДПС и дори от депутати от ГЕРБ. Червеният депутат дори посочи, че в Германия съдът е възстановил правото да се пуши, а в Швейцария това е станало след референдум. А в България трябвало да се изградят добри вентилационни системи в заведенията и тогава няма да има проблем, добави червеният депутат.

От своя страна бившият здравен министър Десислава Атанасова посочи, че е абсурд забраната да се маха. "Всеки, който пуши има избор. Той може да пуши където иска на разрешението от закона места - навън, в колата си, вкъщи, където не пречи на никого, защото това че правото на пушачите е нарушено, има решение на Върховният административен съд в противоположната посока по повод забраната в Кюстендил.

Поправката е лобистка – ето, „Галъп” показа със свое проучване, че 63% от българите подкрепят сегашното състояние на нещата, каза Атанасова. Тя смята, че БСП си играе със здравето на хората.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com