16-годишният Георги Китипов всеки ден се бори с коварна болест

4253
16-годишният Георги Китипов всеки ден се бори с коварна болест

Вместо да се радва на лятото като всички свои връстници, 16-годишният Георги Китипов всеки ден трябва да се бори с коварна болест. През 2004 година, когато е едва на 4 години Георги е лекуван успешно от остра лимфобластнна левкемия. Това обаче не е краят на борбата за него.

Пет години по-късно му е поставена диагноза изолиран тестикуларен рецидив. През 2010 е изписан в ремисия. Към днешна дата обаче младежът е с диагноза рецидив в ляв бял дроб, съпроводен от два последователни излива, изливи има и в ставите, което го прави неподвижен.

Гого има нужда от помощта ни!

18-годишният Георги има нужда от пореден курс по трансплантация на стволови клетки, които помагат състоянието му да се подобри. Ето ка...

На 3 юли близки съобщиха, че след проведен "първи рецидивен блок F1" Георги във момента е в много тежко състояние на "аплазия". След срив на показателите му е назначено и антибиотично лечение.

От Община Карлово са решили да организират благотворителен концерт в подкрепа на момчето. Концертът ще се състои на 11 юли, понеделник, от 19.30 часа в зрителната зала на НЧ “Васил Левски – 1861 г".

В него участие ще вземат: трио “Сопрано”, мъжка фолклорна група “Веселяци” и женска фолклорна група “Каравеловски славей” от село Каравелово, камерна формация към ансамбъл “Розова долина” при НЧ “Васил Левски - 1861 г.” гр. Карлово, женска и мъжка фолклорни групи при НЧ “Христо Ботев - 1898 г.” село Дъбене, танцова формация “Ла Кукарача”, изпълнителите – Диана Гатева, Лиляна Богданова и Александра Стоянова.

Входът е 10 лева, а билети могат да се закупят от касата на читалището. Организаторите канят всеки да присъства на концерта и да помогне за лечението на Георги.

Да помогнем на Наталия - майка на четири деца

Наталия Стефкова Гърнева е на 34 год., от с. Горни Дъбник, Плевенско, майка на 4 деца. През февруари тази година получава силно главобо...

Семейството се нуждае от съдействие и подкрепа, за да може Георги да бъде лекуван в чужбина. Той се нуждае от химиотерапия. Така че ако нямате възможност да отидете на концерта, можете да дарите каквато сума решите на посочените сметки:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com