Малкият Гого има нужда от помощ за лечение

2201
Малкият Гого има нужда от помощ за лечение
Снимка: helpkarma.com

Гого е на годинка и шест месеца. След поставяне на ваксина Пентаксим и Синфлорикс (шествалентната) Гого получава обрив по цялото тяло, започна да плаче често и да стяга ръчичките и крачетата си. Движенията му стават по-некоординирани, главата му нестабилна, погледът отнесен, а теглото му спадна под нормата за възрастта. Това разказват родителите на детето.

"Направихме тестове в Германия за тежки метали, които показаха, че в тъканите на Гого има токсично съдържание на алуминий, олово и калай.

Започнаха най-тежките дни от живота ни – поредица от изследвания в България и чужбина, тестове и хоспитализации в търсене на причината за състоянието му.

Болниците и центровете за рехабилитация станаха наш втори дом, а изследванията му за една година са толкова, колкото аз не съм имала през живота си.

В началото започнахме рехабилитация на местна почва във Виница, но няколко месеца по-късно Гого все още нямаше видимо подобрение

От познати разбрахме за СБРДЦП „Света София“, където ходим редовно всеки месец за по две седмици. Там провеждаме много процедури: барокамера, ерготерапия, електростимулация, бобат терапия, логопед, доскоро и войта терапия.", споделят още от семейството.

Разходите по рехабилитация и престой са непосилни за семейството, в което расте още едно дете.

Гого има напредък от рехабилитацията в София, но при него нещата се случват бавно и все още няма пълна стабилност на главата, с усилия хваща играчки, не може да се обръща, не може да седи сам, има и затруднения и при храненето му.

Към момента няма доказана причина за състоянието на Гого.

Доскоро детето е било с диагнозата "специфични разстройства в развитието на двигателната функция", сега вече по симптоматика е с "друга форма на детска церебрална парализа". Направен и ядрено-магнитен резонанс, на който излизат слаби неспецифични промени, които не доказват заболяване, само предположения. Резултатите от необходимите генетични изследвания не показват генетично заболяване или синдром.

Необходими са средства за ежемесечната рехабилитация на Гого, както в България, така и в турския рехабилитационен център Рибем, където много дечица са излекувани и се радват вече на живота.

"Мечтаем за деня, в който и ние да живеем нормален живот, за деня в който Гого ще тича с децата, ще казва думички, ще се смее с глас... Тези малки на пръв поглед неща при него изискват сериозна работа, а времето лети. Затова е и нашата молба за помощ, защото сега е момента да се работи активно с Гого, сега има шанса да догони връстниците си. 

Разходите по лечението му нарастват, защото с напредване на възрастта се изисква да може и повече неща, за които трябват още специалисти и процедури... Вече ни е много трудно да посрещаме месечните си разходи и да даваме максимума за рехабилитацията му в най-важното за него време...

Молим всеки, който има възможност, каквато и да е, да подкрепи Гого и неговия шанс за пълноценно детство и живот!", пише в апела си майката на детето.

Вижте как да помогнете на  Гого ТУК

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com