Стефан Стойчев има нужда от спешна помощ за животоспасяващо лечение

4646
Стефан Стойчев има нужда от спешна помощ за животоспасяващо лечение
Снимка: Facebook

Стефан е на 20 години от Кърджали и има нужда от подкрепа. Той спешно трябва да започне химиотерапия, заради втори рецидив и бързорастящ тумор в корема! Ето и цялата му история, разказана от самия него.

През март 2017 г. получих болка ниско вляво. Ходих на лекар, който ми каза, че ми няма нищо, но болката продължи. Постих друг лекар за второ мнение, който отново каза, че нищо ми няма.

Една сутрин станах и забелязах подутина вляво под ребрата. Беше голяма, колкото детски юмрук. Този път отидох на хирург, той ме прегледа с ехограф, потвърди, че вижда нещо и ме прати на скенер. Оказа се, че имам голяма туморна формация и веднага ме изпратиха в София.

Да помогнем на 5-месечната Вики

5-месечната Вики от Враца се нуждае спешно от средства, за да оздравее и да живее пълноценно. Майката на детето се обръща към всички до...

В София минах през много процедури: изследвания, биопсии, хистологии. Така мина месец и половина. Туморът в корема ми се превърна в една огромна подутина. Отслабнах много, не можех да ям, да спя, чувствах се зле, постоянно ми се гадеше.

Facebook група в помощ на Стефан.

На 6.08.2017 г. постъпих в болницата, на следващия ден ме оперираха. Операцията продължи осем часа. Бях една седмица в реанимация.

После научих, че са правили блокова резекция и са ми отрязали далака, левия бъбрек, половината панкреас, част от дебелото черво .Туморът е бил около 20 см и е бил обхванал всички тези органи. Не мога да опиша как се почувствах ...

Прекарах 11 дни в болницата. Месец след изписването започнах химиотерапия. Направих четири курса, но след четири месеца получих рецидив.

Да помогнем на 6-годишната Вивиян

6-годишната Вивиян се нуждае от помощта на всички добри хора. Нейни близки призовават всеки, който може да помогне в битката на детето....

Назначиха ми спешна операция. На 14.07.2018 г. ме оперираха, изрязаха 2 тумора- единият с големина 5 см, другият- 3 см. И двата различен тип, според хистологията.

Страницата на Стефан в HELPKARMA

Назначиха ми химиотерапия. Имах въпроси към лекуващия ме онколог, на които не получих адекватен отговор. Питах каква химия ще правя сега и ще успеят ли да стопират двата вида рак, тъй като разбрах, че препаратите, които се използват са различни. Онкологът ми каза, че единия щели да лекуват, но с другия не знаели какво ще стане. Изказах съмнения за лечението си и ми се постави условие - или се съгласявам с техните условия, или си отивам.

В период от 2 месеца, след операцията ми, туморните маркери скочиха драстично и направих втори рецидив.

Дарете за живота на Марая

Марая е само на 2 месеца от град Ловеч. За съжаление тя се е родила с много рядка аномалия - атреза на жлъчните пътища и липса на жлъче...

Туморът ми е агресивен и расте много бързо. За жалост разбрах и за пропуски в лечението ми.

Реших, че трябва да търся второ мнение и по-адекватно решение на проблема си. Затова се обърнах към Anadolu JOHNS HOPKINS MEDICINE Там ми направиха всички изследвания и прегледи.

Оказа се, че спешно трябва да започна химиотерапия поради бързия растеж на тумора. Операция в случая е неприложима на този етап.

Искам да си живея живота, като другите на моята възраст. Да се преборя с тази коварна болест.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от В ПОМОЩ НА:

Нужни са средства за лечението на малкия Борил

Майка на две малки деца има нужда от средства, за да живее

35-годишната Розина събира средства за операция

Зов за помощ: Най-малкото дете с присаден черен дроб в България има нужда от рехабилитация

Наталия събира средства за лечение на рядко заболяване

11-годишната Рая има нужда от средства за борба с болестта

Да помогнем на Йоан, за да види как расте дъщеря му!

9-годишният Богомил се нуждае от спешна операция

Да помогнем на Йоан да проходи

Божи ще получи обаждане за трансплантация, но няма необходимата сума

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com