X
 
 

На 22 ноември заминава първата група от 28-та полярна експедиция в Антарктида

1201 1
photo of На 22 ноември заминава първата група от 28-та полярна експедиция в Антарктида
Снимка: Getty Images / Guliver
На 22 ноември заминава първата група от 28-та полярна експедиция в Антарктида. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ директорът на Българския антарктически институт проф. Христо Пимпирев. Българската експедиция ще започне с дейностите по „Националната полярна програма“, обясни изследователят.

„Антарктида е континент с изключително значение. Там се откри изтъняването на озоновия слой. Взеха се мерки и той вече се запълва. Там са най-авангардните изследвания за промените на климата, което ще ни позволи да видим начини, по които човечеството да се бори с това масово разтапяне на ледниците и повишаване на морското ниво, което грози планетата. Но освен това, това е един континент, в който живеят хора, който е по-голям от Европа, по- голям от Австралия. Така че той трябва да бъде достъпен за хората на цялото земно кълбо“, добави Пимпирев. Предстои строеж и на нова научна лаборатория, допълни проф. Христо Пимпирев.

Двойно повече туристи ще посетят Антарктида

Туристическият поток към Антарктида ще се увеличи от 40 хиляди през миналия сезон до 80 хиляди през сезона 2019-2020 година, каза Елена...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Октомври 1 Октомври преди 3 седмици Профил на трол?
    actualno , вие добре сте намерили снимка от пирамидоподобна скала ама има и изтекли снимки на едни съвсем Реални пирамиди на Антарктида. Антарктида е всъщност най големият остров на Планетата Земя. Зона в която човека като , че ли е с виза за там. Ами не е логично Империализмите да са на прага на глобална война за контрол над ресурси , а там има около най малко 5 Сибира и само някакви учени и тури виж още ›› сти ходят. Не е адекватно. Просто Антарктида се контролира от Извънземен разум . Това е.