Цветан Цветанов за "сглобката": Знаят си мръсотиите, затова са заедно (ВИДЕО)

18909

В последните седмици "Апартаментгейт" 2 е на дневен ред. В основата на скандала са две от ключовите фигури на"Продължаваме промяната" - министърът на финансите Асен Василев и депутатът Даниел Лорер. Случаят напомня за казуса с продажба на луксозни апартаменти на занижени цени, след който с партийни и министерски постове се разделиха водещи лица на ГЕРБ, начело със зам.-председателя на партията Цветан Цветанов. В Студио Actualno поканихме именно именно бившия номер 2 в ГЕРБ, за да коментира актуалните събития в страната.

Той започна интервюто с думите, че не може да се прави аналогия между двата случая. "При мен става въпрос за замяна 200 квадрата за 239 квадрата. Тази разлика от 39 квадрата с кредит от 100 хил. лв., от което излиза, че цената е около 1300 лева на квадрат. Тогава в "Апартаментгейт" бяха замесени Филип Гунев, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и други известни лица", припомни Цветанов и допълни, че неговото действие след избухването на скандала е да напусне парламента и ръководните позиции в партията, "за да може да се направи обективна проверка". Още: Василев за имотния скандал: Жълти измислици (ВИДЕО)

"Видя се, че няма нищо, но както се казва - чашата вече беше изпита. А сега никой не смее да коментира тази тема, особено по националните медии, което означава, че има нещо задкулисно, но може би времето ще покаже дали това е така", добави лидерът на "Републиканци за България".

"Заедно са, защото..."

В коментар за сегашния скандал "Чаталджагейт" Цветанов отбеляза колко премерени са изказванията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Миналата седмица той застана зад Василев и Лорер с думите, че ги е попитал за случая и те са го уверили, че "абсолютно нищо няма, което да ме притеснява". Позицията му дойде малко след тази на Делян Пеевски, който също подкрепи Василев, като дори каза, че финансовият министър е жертва в този казус.

"Хем съжалява, че съм напуснал ГЕРБ, хем казва: "Аз имам доверие на Асен Василев и Кирил Петков. Всеки един от тях знае нелицеприятни неща за другия и има интерес да бъде в тази "сглобка", защото в края на краищата има едни милиарди, които трябва да се разпределят", заяви Цветанов. Според него едно евентуално следващо правителство с различни лица ще разобличи много корупционни схеми на кабинета "Денков - Габриел".

"От скандал в скандал"

По думите му това, което е най-тревожното за България, е фактът, че властта влиза от скандал в скандал. "Единият по някакъв начин се потопява, но излиза новият, който покрива първия и така нататък", заяви Цветан Цветанов. Още: Търсещият милиони от бивша фирма на Асен Василев се оказа директор на негова офшорка

По думите му Борисов е в ситуация, в която иска времето да работи за него и да бъде припознат за добър политически партньор.

Той напомни, че по време на предизборната кампания за последния парламентарен вот ПП-ДБ са излезли заедно на политическата сцена с риторика срещу ГЕРБ и ДПС. "В един момент обаче всичко замря, когато седнаха на масата и започнаха да разпределят определени позиции и назначения. В момента се очертава и един сериозен бюджет за 2024 година. Тук идва въпросът защо никой не говори за политики? Защо никой не концентрира вниманието си върху това, което може да обедини нацията - икономика, декарбонизация, за трансформацията, която трябва да бъде направена", попита бившият номер 2 в ГЕРБ.

Защо много хора от партията на Борисов са се страхували да си тръгнат с него - вижте в пълното интервю с Цветан Цветанов:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

“Отговорите“: С Диана Андреева, арх. Иван Шишков и Борислав Сандов (ВИДЕО)

Георги Гьоков: Росен Желязков беше зависим от Борисов и Пеевски (ВИДЕО)

От тройка към четворка: България с оценка за грижата за децата: Диана Андреева от НМД в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Уволнения в МРРБ, за да се скрият далавери: Арх. Иван Шишков в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Защо “Зелено движение“ напусна ПП-ДБ: Борислав Сандов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София (ВИДЕО)

Анализатор: ГЕРБ и ДПС може да си управляват чрез служебния кабинет след изборите (ВИДЕО)

Влияе ли наистина МВР на резултатите от изборите? Говори политологът Даниел Стефанов (ВИДЕО)

Ваня Григорова поиска да ръководи "Левицата" еднолично: Говори Татяна Дончева (ВИДЕО)

Делото-шамар на Калин Стоянов срещу BIRD е безобразно: Говори Стояна Георгиева (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю