Любомир Аламанов обясни защо в България сме такава жертва на хибридните войни (ВИДЕО)

22776
https://youtu.be/uoM8D9QkZo4

Защо в България сме такава жертва на хибридните войни? Някой може да си каже, че преди две седмици започна войната, как успяхме толкова да се ожесточим? Отговорите дава в Студио Actualno пиар експертът Любомир Аламанов от Центъра за анализ и кризисни комуникации. Ето какво казва той:

Проблемът е, че в момента виждаме не действия от последните две седмици, а за съжаление виждаме следствието от последните години. И то много години.

България след освобождението от турско робство започва бавен и мъчителен път на отърсване от феодалщината като мислене. На отърсване от източните империи, на отърсване от дребното оцеляване, което ни е съхранило 500 години. Българските предприемачи в началото на XX век започват доста активно да работят. Икономиката ни се развива много добре. Това за съжаление продължава много кратко време. След Втората световна война, когато попадаме в съветската сфера на влияние, комунистическата партия започва методично избиване на цялата интелигенция. Това не са само политиците, това са инженерите, бизнесмените, банкерите. Това е цветът на нацията в почти всяко едно отношение. А тези, които остават, са подложени на чудовищна пропаганда. Да не забравяме, че България е единствената страна от Източния блок, която два пъти кандидатства да стане 16 република на Съветския съюз.

Стигаме до следващия период – т.нар. перестройка, 1989 г., превратът, който се прави. Да, тръгваме по някакъв път към западната демокрация, но и тогава, и сега, доста голяма грешка на няколко поколения демократи е, че не успяха добре да изкомуникират какво е демокрация. Идеята, че правим едни избори и гласуваме и всичко е наред, важи за западните демокрации, където съзнанието на хората е различно.

Хората у нас останаха с погрешното впечатление, че демокрацията е свободия и те имат право някой да им носи пари, богатства, средства и т.н. Никой не им каза, че демокрацията е отговорност, демокрацията е лично решение и отстояването всеки ден на тези лични решения.

Стигаме до момента, в който другарят Путин явно замисля някаква идея за нова империя и започва със своите проксита да моделира общественото мнение. Интересно е да се види как т.нар. патриотични партии или псевдопатриотични партии 2015-2016 г. са "за" ваксините, "за" конвенцията срещу домашното насилие, те са "за" европейските ценности.

В края на 2016 г. става нещо, явно получават сигнал и всичките националистически партии започват да водят яростна антиевропейска пропаганда, антиевропейска кампания. 2017 г. започна кампанията срещу конвенцията за домашното насилие, после яростната кампания срещу конвенцията за закрила на детето - спомнете си как говореха, че норвежците стоят на границата с влакове да ни вземат децата и да ги дадат на хомосексуалисти. Същата кампания се наблюдаваше и в Русия по-рано 2010-2011 г., обаче на тема Швеция. И у нас се повтори едно към едно като точни постове и точни клипчета.

Опитаха се да направят кампания и срещу 5G, че всички ще умрем, като пуснат новите технологии, но тъй като избухна коронавируса, това много бързо се забрави и не успяха да я разгърнат. Но тогава дойдоха настроенията срещу западните ваксини и стана страшно.

И сега цялото това развитие за всяване на съмнения в европейската цивилизация, в западната цивилизация, води до това, че България има най-висок процент на хора, които вярват в Путин. То това е направо божествена вяра, хора, които споделят конспиративни теории, и недоверие в действията на институциите, недоверие в действията на западния свят като такъв.

Тук нямаше ясно изговаряне какво е комунизъм. Все още офицери от Държавна сигурност продължават да ни четат морал от екраните.

Още – във видеоматериала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Уволнения в МРРБ, за да се скрият далавери: Арх. Иван Шишков в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Защо “Зелено движение“ напусна ПП-ДБ: Борислав Сандов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София (ВИДЕО)

Анализатор: ГЕРБ и ДПС може да си управляват чрез служебния кабинет след изборите (ВИДЕО)

Влияе ли наистина МВР на резултатите от изборите? Говори политологът Даниел Стефанов (ВИДЕО)

Ваня Григорова поиска да ръководи "Левицата" еднолично: Говори Татяна Дончева (ВИДЕО)

Делото-шамар на Калин Стоянов срещу BIRD е безобразно: Говори Стояна Георгиева (ВИДЕО)

Ваня Григорова няма шанс за пробив без подкрепа от президента: Политологът доц. Стойчо Стойчев (ВИДЕО)

“Отговорите“: С Цветан Цветанов, Любомир Дацов и Жоро Пенчев (ВИДЕО)

Хората изгубиха вяра в изборния процес: Жоро Пенчев от ОЧИ в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю