Романтично предложение за брак на 2184 метра надморска височина (СНИМКИ)

8864
Романтично предложение за брак на 2184 метра надморска височина (СНИМКИ)
Снимка: Петко и Мариела / личен архив

Броени дни преди новата 2021 година млад мъж направи нестандартно предложение за брак на приятелката си.

„Бяхме се насочили към връх Харамията (2465м.) в Рила планина като решихме да минем през Седемте рилски езера за алпийското му изкачване по стената. Това беше 3-тия ден от зимно-алпийската ни тренировка. Бях решил да задам най-важния въпрос на върха и за плана ми знаеха само нашият водач и един от най-добрите ни приятели, които също катереха с нас“, споделя 31-годишният Петко Йотов.

Предложение за брак - любовта ги отведе на върха на планината (СНИМКИ)

Смолянчанка каза "да" на своя любим високо в Родопите - на панорамната площадка „Върхът“ над село Могилица. Даниел Чаркаджи...

„В този ден имаше ураганен вятър и беше ясно, че до върха няма да успеем да стигнем. Въпреки това бях уверен, че ще го направя в този ден. От самото начало знаех, че върха няма значение и ще задам въпроса си на най-високото място, до което стигнем. Когато стъпихме на замръзналото Рибно езеро (2184м.) реших, че е настъпил моментът, точно на това магично място под върха“, допълва Петко.

„Дори не помня реакцията си в този момент, но беше смешно, защото вятърът духаше толкова силно, че не можехме да се чуем и трябваше 2 пъти да повторя "ДА"-то си, за да се разберем“, разказва с усмивка годеницата му 26-годишната Мариела Пецова.

"Когато най-големият връх се намира точно до теб, когато няма значение силният вятър, мъглата или мястото, на което си. Когато само двамата знаете стойността на този един единствен момент някъде там във високите части на бялата планина, която и двамата обичате", написва Петко в профила си в социалната мрежа Фейсбук, за да оповести годежа.

Петко и Мариела са заедно от януари 2019 година. Запознат се в Лондон, където живеят и работят. Заживяват заедно сравнително бързо. И двамата са възпитаници на престижни университети в Англия.

Нестандартно предложение за брак трогна екипа на столична болница

Нестандартно предложение за брак трогна екипа на столично лечебно заведение. Със съдействието на лекари и акушерки, млад татко направи...

Той е родом от Плевен, завършва икономика и в момента работи като проект мениджър в технологична компания. Тя е родена в Плевен, завършва право в чужбина и работи като адвокат във финансова фирма.

Планината и пътешествията са голяма им страст. На годежния пръстен на Мариела е гравирана стената на връх Алпамайо (5947м.) в Перу, чието изкачване е обща мечта за двамата и планират да направят заедно.

Петко е катерил няколко от високите планини в Аляска и Тяншан в Централна Азия, а Мариела изкачва първия си голям връх в Алпите - Дан дю Жeан (4013м.) тази година. Друга обща страст им е фотографията, която постоянно се опитват да развиват.

Въпреки световната пандемия от коронавирус, двойката не спира да пътува и през лятото на 2020г. те прекарат ваканцията си във Франция, Шотландия и България.

Мъж предложи брак на любимата си сред пълен киносалон (ВИДЕО)

Мъж предложи на любимата си пред пълен киносалон. Нищо неподозиращата му приятелка решила, че това е поредната обикновена вечер, в коят...

Двамата влюбени все още нямат дата за сватбата, защото имат планувани пътувания, а и изчакват епидемиологичната обстановка в страната да се нормализира. Въпреки всичко са единодушни в желанието си за малка сватба сред близки приятели и семейство.

Автор: Габриела Андреева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com