АБВ очаква минимум 300 - 320 хил. гласа

21956
АБВ очаква минимум 300 - 320 хил. гласа
Снимка: БГНЕС

След регистрацията на АБВ (Алтернатива за българско възраждане) в ЦИК с внесени 5201 при събрани над 25 хиляди подписа, тръгваме като един политически субект с благодарност към политическите формации, които дадоха юридическа легитимност на тази регистрация, заяви по време на пресконференция Михаил Шишков - председател на ПП „Българска партия Либерали", един от коалиционните партньори на АБВ. В срещата с медиите участваха областният координатор на АБВ Плевен Цветан Антов и представители на другите коалиционните партньори - главният секретар на политическа партия „Обединена социалдемокрация" Йордан Йорданов, местният лидер на „Обединен блок на труда"- български лейбъристи Иванка Грозданова и Ивайло Манчев - също местен ръководител на ПП „Българска партия Либерали".

Шишков подчерта, че проектът е траен, коалиционните партньори са дали съгласие в подписаното споразумение той да е основа за по-нататъшно продължаване на съвместната им работа за бъдещи парламентарни, президентски и местни избори. АБВ е автентичен проект, който се цели в ляво-център, подчерта Шишков. Коментирайки актуалните събития, той определи номинацията на Делян Пеевски за евродепутат като голям гаф, проблем най-вече на управляващото мнозинство, не на ДПС. Защо ДПС и БСП са заедно не е ясно, помежду им няма подписано споразумение, добави той. По думите му поредният казус „Пеевски" е и тест за управляващите и прогнозира, че номинацията му за евродепутат може да доведе до нови протести.

Първанов: Това правителство се оказа много слабо

Това правителство се оказа много слабо - то няма ясна икономическа политика, то зацикля с всеки изминат ден с енергийните проблеми. То ...

Йордан Йорданов заяви, че АБВ си е поставила задачата да получи минимум 300-320 хиляди гласа. Намеренията са, под егидата на президента Георги Първанов, да се съберат водещи експерти, които да изготвят проект за дългосрочно развитие на страната. Най-много ни безспокои демографския срив, сподели Йорданов. Той заяви, че още тази есен очаква предсрочни парламентарни избори.

Иванка Грозданова сподели личните си впечатления от своите контакти с младите хора - те приемат АБВ в голяма степен като спасение, защото са разочаровани от управляващите досега.

Ивайло Манчев акцентира на експертния потенциал на лидерите на АБВ - хора, които могат и знаят как се управлява държава. „В този случай не става въпрос да се избере по-малката злина, както сме свикнали, а това е нещо, което си струва да бъде избрано", бяха неговите думите.

Областният координатор на АБВ Плевен Цветан Антов посочи, че си е избрал 14-то място в листата за евровота, макар да са му предлагали по-предно, защото по време на професионалната си баскетболна кариера години наред е играл с този номер. Той увери, че ще работи за развитието на спорта и сподели удовлетворението си, че президентът Георги Първанов е посетил два пъти Плевен в рамките на един месец, което според него е потвърждение, че АБВ ще работи усилено за това областния град да върне предишните си позиции.

Първанов: Това правителство се оказа много слабо

Това правителство се оказа много слабо - то няма ясна икономическа политика, то зацикля с всеки изминат ден с енергийните проблеми. То ...

Цветан Антов разказа за огромния натиск, на който са подложени привържениците на гражданската инициатива, особено в малките населени места - уволняват се те или техни близки, затова той е убеден, че ще има силен скрит вот за АБВ.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com