Бареков: Вестник "Сега" изпълнява поръчки, единствената цел е да бъда омаскарен

23599
Бареков: Вестник "Сега" изпълнява поръчки, единствената цел е да бъда омаскарен
Снимка: БГНЕС

 

Във връзка с разпространена информация от в-к "Сега", че съществува данъчен доклад, който ме задължава да доплатя данъци, заявявам, че подобни документи изобщо не са ми връчвани по официален или неофициален път. Недопустимо е да разбирам за евентуални констатации на НАП от вестници, които явно изпълняват политически поръчки. Това се заявява в позиция на лидера на "България без цензура" Николай Бареков, изпратена до медиите.

Бившият водещ, изпълнителен директор и сегашен политик продължава: "Ако въпросната информация е вярна, то значи налице са две изключително сериозни нарушения на законите. Първо, не е спазен четиринадесет дневния срок за предоставяне на изисквана документация от НАП, тъй като от последното искане на данъчната служба са минали едва два дни. Второто нарушение е, че публично изтича конфиденциална информация в медиите относно данъчна ревизия, която все още не е завършила. Ако посоченото в пресата е истина, нека да е ясно, че моите пътувания в чужбина в периода на проверката са служебни командировки във Великобритания, САЩ и Русия в качеството ми на директор на ТВ 7 и Нюз 7".

Бареков дължи на хазната 35 хил. лв.

Националната агенция за приходите /НАП/ е установила съществено разминаване във финансите на лидера на "България без цензура" Николай Б...

По-нататък разбираме, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов отново са виновни за всичко. Този път, според Бареков, под диктовката на двамата данъчните служби се използват за изпълнението на политически поръчки точно в началото напредизборната кампания.

"Атаката е насочена персонално срещу мен в качеството ми на основен опонент на ГЕРБ. Единствената цел на това мероприятие е да бъда омаскарен и оклеветен", заявява бившият водещ, който така и до ден днешен не пожела да разкрие откъде идват парите на партията му.

Бареков продължава - отново нападайки: Напомням, че за миналата година съм платил близо 500 хиляди лева данъци, което е публично известен факт, въпреки че за обществото е добре пазена тайна, какви са разликите между приходите и разходите на бившите премиери Станишев, Борисов и Орешарски. На свой собствен гръб разбирам как обикновените хора са били притискани и рекетирани по времето на ГЕРБ, които сега служебно се върнаха на власт.

В края документът добива почти мъченически краски: Aз вече свикнах да бъда обругаван от своите опоненти, но какво остава за обикновените хора, които са подложени на подобни атаки, макар и без политически привкус. Надявам се гражданските ми права да не са безпрецедентно нарушени с единствената цел да бъде издаден официален данъчен документ, който да се използва като компромат в предизборната кампания.

Пловдив осъмна с плакати срещу Бареков

В деня на старта на предизборната кампания Пловдив се събуди с плакати срещу лидера на „България без цензура” Николай Барек...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com