Борисов: Станишев е некомпетентен, Орешарски е нула експерт

32654
Борисов: Станишев е некомпетентен, Орешарски е нула експерт
Снимка: БГНЕС

Изборите на 25 май ще бъдат битка не само за европарламент, а битка за доброто и злото. Обещавам ви, че този (Сергей Станишев - бел. ред.) ще го побеждаваме докато е лидер на БСП, защото той лъже, а и е некомпетентен. Премиерът Орешарски е никакъв експерт, нула експерт.

С тези думи се обърна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от трибуната на зала "Арена Армеец" по време на откриването на предизборната кампания на партията за евровота, предаде репортер на БГНЕС.

Те (БСП - бел. ред.) са в паника и затова са зли и проклети. Ако Станишев беше малко премиер и познава поне малко как работи Европа, никога нямаше да казва, че Шенген за България зависи от Европейската комисия. Те слагат балони на седалките в НДК, за да изглежда залата пълна, каза още Борисов и продължи: Орешарски направил първа заварка на "Южен поток" и сега тръбите ги няма, останал е само бетон, продължи Борисов, обръщайки се задочно към премиера с местоимението "оня". Аз досега да бях подписал "Южен поток" и да го бях построил. Този хубавец всеки ден прави копка на "Южен поток" и го подписва. Разбрах, че щели да го подписват след изборите. И листа, и молива са в тях – да го подпишат, посочи той. ГЕРБ им пречел за "Белене" – идете го подпишете. Къде ви е "Хемус" на варненци? Ще бъдете провинция, докато ГЕРБ не се върне на власт, каза още Бойко Борисов.

Който не спазва Маастрихските критерии и се позове на такива като Орешарски отива при гърците. Важно е да имаме инвестиции в чужбина, особено да откриваме ресторант във Виетнам, но трябва първо да си оправим вътрешните работи, каза още Борисов.

В края на своето обръщение Борисов призова симпатизантите си за мощна мобилизация, защото предстоящите избори ще бъдат "битка на доброто и злото".

Борисов припомни на присъстващите в залата, че днес е Томина неделя – денят, в който Тома Неверни е повярвал във възкресението на Исус Христос. "Треперят им мартинките и знаят, че Томина неделя е дошла за тях", посочи Борисов по отношение на своите основни съперници от БСП, ДПС и "Атака", които по думите му вече знаят, че никой не им вярва.

Борисов намеси и лидерът на "България без цензура" Николай Бареков като посочи, че не би могъл да остави държавата в негови ръце. Много хора вкарах в затвора, но явно някои съм изпуснал. Следващия път няма да имам пропуски, закани се накрая Борисов, след което залата заехтя във възгласи "победа", с което официалното откриване на кампанията приключи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com