Правителството на Орешарски трябва да си плаща за извършени противообществени действия, смята Румен Петков

15050
Правителството на Орешарски трябва да си плаща за извършени противообществени действия, смята Румен Петков
Снимка: БГНЕС

Правителството на Орешарски трябва да си плаща освен за извършените противообществени действия, и за натрупаните финансови борчове. Това заяви Румен Петков от АБВ в поредния ден от питанията си към премиера Пламен Орешарски, съобщиха от пресцентъра на АБВ.

"Защо правителството на Пламен Орешарски бута вещите лица към фалит? Защо редица министерства, в това число и на вътрешните работи и на правосъдието, се превръщат в огромен длъжник – не заплащат софтуерни продукти, пощенски услуги и канцеларски материали, не заплащат на вещите лица? Това означава, че имаме отказ за изплащане на експертизи – финансови, съдебномедицински и инженерни.

Румен Петков за Actualno.com: Уродливото явление "Лафка" може да го изолираме само с гласуване

Едно от лицата на АБВ Румен Петков говори пред Actualno.com за политическата ситуация в страната 12 дни преди изборите за европейски па...

Още през февруари някои от съдилищата са информирали, че са изчерпали годишния си бюджет. По този начин демотивираме експертите. И поради факта, че не се заплаща извършения труд, това ги оставя без доходи и правителството ги бута към корупция", пита Румен Петков.

"За първи път след 1990 година вещите лица не получават възнаграждения. След като премиерът е докарал нещата до там – правителството да задлъжнява, да не плаща за извършени услуги и за доставени продукти, да не плаща на вещите си лица, за какво говорим – за демотивация, деморализация и, в крайна сметка, липса на държавност. Това е резултатът от деветмесечното управление на Пламен Орешарски", пита Румен Петков.

Трудно мога да реша дали да започна с поредното политическо назначение в държавата или с кокошкарските кражби. Така или иначе поводи за част 2 в днешния ден не липсват, допълни Петков във втората част от въпросите си.

"Наглостта на министър-председателя стигна до там, че за началник на „Военно-почивно дело”, град Варна, към ИА”Военни клубове и военно-почивно дело” е назначена личност със съмнителна репутация и без необходимите образование и квалификация. Името на новоназначения началник е Светлана Такева. Във Варненско тя е по-популярна като бившата жена на дисководещ и балерина във фолк балет. Сега тя е и член на НС на БСП, зам.-председател на градската структура на БСП, общински съветник, ръководител на младежите в БСП. Заявявам, че съгласно Закона за държавния служител и Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, постът който заема Светлана Такева е напълно несъвместим със заеманата от нея длъжност в ИА „Военни клубове и военно-почивно дело” към Министерство на отбраната.

Румен Петков за Actualno.com: Управляващите внушават, че в ДАНС са редовни, а в МВР - боклуци

"Двойният стандарт в МВР е нелеп". Това заяви бившият вътрешен министър и лице на АБВ Румен Петков в интервю за Actualno.com. Той комен...

До кога ще продължава това, г-н премиер? Питам аз, питат и хората във Варна?

Искам също така да попитам и кой слага чадър над кокошкарската кражба на водопроводни тръби от помпената станция в землището на село Падина, област Варна? Кой си позволява тези действия, забранени със заповед на Министъра на земеделието и храните?

Може би вие, г-н премиер, знаете и заради това не взимате необходимите мерки да се спре това безумие?

Питам също чия собственост е тракторът с регистрационен номер В ЕК 1964, с който се извършват кражбите? Ако не се справите с откриването на собственика, г-н Орешарски, утре ще ви дам жокер", заяви Петков.

Румен Петков: За първото тримесечие в регионалното министерство са дадени 134 хил. лв. бонуси

Основната тема е изключително неморалното стимулиране на държавни служители в кабинета Орешарски. Това каза пред журналисти в Бургас Ру...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com