Първанов: Социалните помощи трябва да следват образованието

19813
Първанов: Социалните помощи трябва да следват образованието

 

Социалните помощи трябва да следват образованието, а социалната политика трябва да бъде насочена в посока за по-добре образовани деца. Това заяви президентът в периода 2002-2012 г. и лидер на ПП "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ) Георги Първанов. Той взе участи е дискусия за препятствията и предизвикателствата на младежкото лидерство, която се проведе във Варна, информира агенция "Фокус".

Според младите една от причините за масовото напускане на страната, бедността и безработицата е липсата на качествено образование, както и незаинтересоваността на политиците за младите хора. Те поставиха пред присъстващите кандидати за народни представители от АБВ своите виждания за преодоляване на кризата в образованието и икономиката. Участниците се обявиха за участието на повече млади хора в политическата организация на страната. Освен това те констатираха като проблем липсата на връзка между потребностите на икономиката и образованието в страната.

Ивайло Калфин води листи на АБВ в 25-и МИР в София и Варна

Ивайло Калфин ще води листите на АБВ в 25-и МИР в София и Варна. Това стана ясно, след като от политическата партия обявиха и представи...

Президентът Първанов коментира и един от основните проблемите на страната ни - демографската криза. Според него, решенията в тази насока не са никак лесни. Ключов е въпросът и за перспективата за малдите хора в България, тъй като те търсят реализация в чужбина не просто за по-висока заплата, а и перспектива за развитие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com