Първанов вижда енергийните проекти като двигател на икономиката

13166
Първанов вижда енергийните проекти като двигател на икономиката
Снимка: АБВ

Ключът към активна, силна и работеща социална политика е в развитието на икономиката, на производството, в това да им повече инвестиции, да има модернизирана българска икономика. Това каза на пресконференция в Карлово президентът на България 2002 – 2012 година Георги Първанов, предаде Агенция "Фокус".

Няколко са източниците за това, посочи Първанов. Ключовият елемент е увеличаване на инвестиционния поток, смята той. Според него основният приток на ресурс може да дойде от големите енергийни проекти. Ако те бъдат реализирани, разбира се с участието на Русия, ние бихме могли да получим за няколко години между 12 и 15 милиарда долара инвестиции, каза Първанов. Това е ресурс, който по никакъв друг начин не можем да си осигурим, смята президентът в периода 2002 - 2012 година.

Ивайло Калфин ще посети регион Шумен, Георги Първанов ще даде пресконференция в Карлово

Георги Първанов – президент на Република България в периода 2002-2012, ще даде пресконференция в офиса на АБВ в Карлово, съобщих...

„Който иска да оспори,или да иронизира Големият шлем, големите енергийни наши проекти, да бъде така добър да представи друга визия”, добави Първанов. Според него, толкова години в страната инвестициите са близки до нулата. Може да се намерят и други източници на средства, ако например рязко се съкрати контрабандата.

Експертите на АБВ са изчислили, че контрабандата може да бъде свита 8 пъти. Това би донесло на държавата половин милиард лева. Това също са пари за социални нужди, или за стимулиране на дребния и среден бизнес. Големите проекти са локомотивът на икономиката, а дребното и средно производство ще бъде гръбнакът. Пак според експертите на АБВ, от Белене може да дойдат над 30 хиляди работни места, а от „Южен поток” също няколко хиляди, но не толкова много, защото този проект е по-специфичен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Лекар: Това е най-добрата риба при диабет и болна щитовидна жлеза
Лекар: Това е най-добрата риба при диабет и болна щитовидна жлеза

Тази риба се консумира пържена, печена и дори пушена. Но малко хора се замислят как това ястие влияе на здравето. "Всъщност мойвата е малко по-различна...