Радан Кънев: Може ли Бойко Борисов да бъде гарант за необходимите реформи?

33287
Радан Кънев: Може ли Бойко Борисов да бъде гарант за необходимите реформи?
Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок е за това 43-то Народно събрание да излъчи силно реформаторско правителство (не на малцинството), което да се занимава с промените в правосъдието, администрацията и тн, както и да се разследва проектът "Южен поток" и случаят КТБ. Това заяви лидерът на ДСБ и едно от лицата на дясното обединение Радан Кънев в ефира на bTV.

Темата Бойко Борисов не седи на масата, добави Кънев. В тзи връзка той попита дали лидерът на ГЕРБ може да бъде гарнат за необходимите реформи. За момента персоналната тема е много далеч (Кънев визира това кой ще оглави правителството - бел.ред.). Преди това било по-важно с какво ще се занимава следващият кабинет.

Кънев вижда възможност за разцепление на парламентарната група на Реформаторите

Председателят на ДСБ Радан Кънев не изключи отделни депутати на Реформаторския блок да бъдат привлечени към други парламентарни групи в...

В момента лидерът на ДСБ не виждал нито един депутат от Реформаторския блок, който да подкрепя Борисов за премиер. Това е така, тъй като всички стоели зад предизборната програма на коалицията.

На аргумента, че ЕНП поискали Реформаторите да подкрепят лидера на ГЕРБ, Радан Кънев отговори, че ЕНП са призовали България да гласува и мнозинство на ГЕРБ, но това не се случило. Те имат много по-малко депутати от мнозинството, защото българите знаят какво им беше дереджето при тяхното управление, заяви водачът на ДСБ.

По въпроса за целостта на дясното обединение, Кънев коментира, че тя е извън съмнение. Той все пак призна, че между отделните партии има видими различия, които обаче не се замитат под килима (за различия призна и друго от лицата на Блока - Корман Исмаилов). Те, според лидера на ДСБ, избили в една посока, на която не й е времето сега - а именно дали Борисов ще е отново премиер. В крайна сметка обаче проблем нямало, тъй като общите теми са много повече.

Във връзка с различията беше обяснено, че те се дължат на изказванията на неопитни хора, които скоро не са опитвали власт. На въпрос кого визира, Кънев с усмивка отговори себе си. Той обаче критикува лидера на СДС Божидар Лукарски за думите му в изборната нощ и добави, че очаква той да излезе от ситуацията.

Радан Кънев отказа да присъства на лидерската среща на РБ

"Днес ще отсъстваме от срещата между лидерите на партиите от Реформаторския блок /РБ/. Това написа в своя профил в социалната мрежа Р...

Моето място е в парламента, за да бъда гарант за необходимите реформи, коментира още лидерът на ДСБ. Той беше категоричен, че не се вижда в изпълнителната власт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com