Реформаторите: БСП да не се крие, а да идва на дебат за "Южен поток"

17880
Реформаторите: БСП да не се крие, а да идва на дебат за "Южен поток"
Снимка: Реформаторски блок

Реформаторският блок отправи открито предизвикателство към управляващата Българска социалистическа партия и призова червените политици да не се крият, а да се явят на предизборен дебат и да обяснят какво правят с "Южен поток". Това стана чрез официално писмо, публикувано и в блога на Реформаторския блог.

"До националния предизборен щаб на БСП

Петър Москов за "Южен поток": Национално предателство, корупция или лакейство?

„Вие поне за очи да се бяхте подърпали. А вие сами сте си смъкнали гащите, че и вазелин сте им дали!“ Борис III, Цар на бъл...

София, 10 май 2014 г.

Господа социалисти,

Моля да потвърдите публично участието си в дебата на 13 май от 18:30 часа в БНТ, предвидено в подписаното от Вас споразумение с националната медия.

Реформаторският блок прави всичко възможно, за да информира максимално българските гласоподаватели за приоритетите и идеите си за развитието на България и ЕС. За нас, както и за всеки демократ, е изключително важно на 25 май 2014 г. българите да могат да направят информиран избор.

Водени от тези мотиви разкрихме пред медиите и обществото истината за поетите от членове на Вашата партия ангажименти към чужди сили за реализирането на техните искания чрез промяна в нашето законодателство, в ущърб на българските национални интереси.

Реформаторският блок обвини Иван Айолов в лъжа за Южен поток

Заместник-министърът на енергетиката Иван Айолов лъже, че няма писмо от "Газпром" до Министерството на икономиката и енергетиката за "Ю...

Убедени сме, че Вие с готовност ще се възползвате от възможността, която БНТ ви предоставя на 13-ти май, да обясните пред милионната й аудитория мотивите, с които Вашите депутати извадиха на практика България от територията на ЕС, въвеждайки странната категория „морски газопровод”.

БСП дължи отговор на няколко въпроса, които засягат пряко интересите на всеки български гражданин и всяко българско домакинство:

- Каква е причината депутатите от БСП да променят специално Закона за енергетиката, за да защитят монопола на една фирма срещу осигуряващото възможности за конкурентна доставка на газ европейското законодателство?

- Давате ли си сметка, че монополът на газодоставчикът в момента прави българското производство неконкурентноспособно, а българският потребител – най-беден в ЕС?

- С какво интересът на една чужда компания е по-важен за вашите депутати от интереса на българските граждани?

Меглена Кунева: Конкуренцията е нещо хубаво, а с ГЕРБ сме конкуренти

Коректният термин, описващ отношенията между нас и Реформаторския блок е „конкуренти”. Това заяви лидерът на листата на ГЕР...

Убедени сме, че БСП няма да избяга от тези въпроси и ще изпрати свой представител на дебата на БНТ на 13-ти май в "Още от деня", където Реформаторският блок ще бъде представен от втория в листата си за Европейския парламент - Светослав Малинов.

С уважение

Д-р Петър Москов

Мениджър на кампанията на РБ"

Тази година започва строежът на „Южен поток“, кълне се Стойнев

Тази година започва строежът на газопровода „Южен поток“. Информацията съобщи министърът на икономиката и енергетиката Драг...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com