Румен Петков: "Галерия" излъга за АБВ, Съюзът на издателите да вземе отношение

30730
Румен Петков: "Галерия" излъга за АБВ, Съюзът на издателите да вземе отношение
Снимка: АБВ

Документи на МВР свързани с тъжбата, която подадох срещу вестник „Галерия“ за клевета, посочват ясно, че авторът на статията, заради която водя делото, не е работил никога за изданието. Това посочи в ефира на Нова телевизия членът на инициативната група на АБВ Румен Петков.

Той бе категоричен, че публикуваните в печатното издание твърдения, че редакцията му разполага със запис на разговор между лидерите на АБВ и Бойко Борисов, са лъжа. Факт, потвърден и от разследване на прокуратурата.

СРС спря наказателното производство по тъжбата на Румен Петков срещу "Галерия"

Изпращам разпореждането на недоразумението Мирослав Георгиев до ВСС, до всички посолства на държавите от ЕС и до Европейската комисия, ...

“На първоначален етап се казва, че господин Александър Симеонов е получил призовката. След това се казва, че господин Александър Симеонов е напуснал вестник „Галерия“, а сега за делото, което предстои утре имам тук официален документ от МВР, в който се казва, че при направената проверка на адрес, лицето не е намерено, и че по данни на Кристина Тодорова Патрашкова, главен редактор на вестник „Галерия“, лице с търсените имена не работи и никога не е работило на адреса“, заяви Петков. Според него следващият етап от разследването трябва да установи дали зад името Александър Симеонов стои личност, която се прикрива с помощта на псевдоним, или самото ръководство на вестника.

Румен Петков за пореден път изрази възмущението си от начина, по който определени печатни издания и други медии се използват за налагането на неверни и клеветящи твърдения, с цел злепоставяне пред обществото на определени политически фигури и формации. В тази връзка и по повод посоченото по-горе развитие на ситуацията около делото му за клевета срещу вестник „Галерия“ той заяви, че очаква становище по случая от страна на Съюза на издателите. “Много се надявам Съюзът на издателите да не се въздържи от коментар. Защото ако Съюзът на издателите се въздържи, това означава, че за него практиката на оклеветяване, на ползването на вестниците за инструмент за разправа, за набеждаване, е нещо, което е приемливо“, посочи той.

Румен Петков изложи позицията си в отсъствието на Кристина Патрашкова, която е отклонила поканата на Нова телевизия да вземе отношение по темата.

В заключение Румен Петков отговори и на журналистически въпрос, свързан с финансирането на АБВ. Той посочи, че приходите на гражданската инициатива и коалиция АБВ са изнасяни публично вече няколко пъти. Отделно от това формацията спазва изискването на Сметната палата и отчита дейността си на всеки седем дни, както е по закон, заяви Пеков и попита колко от другите политически формации към момента, са изрядни пред държавата?

Явор Дачков: Разполагаме със записа на Борисов, Първанов и Петков

Журналистът Явор Дачков заяви категорично, че редакцията на вестник „Галерия" разполага с така скандално коментирания запис от ср...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com