"Преференциалните" от ДПС мътят водата на Местан в Кърджали

5960
"Преференциалните" от ДПС мътят водата на Местан в Кърджали
Снимка: БГНЕС

Общинският съвет в Кърджали не избра председател и след второто си пленарно заседание вчера (7 декември), информира в. "Сега".

Както и през ноември, и този път имаше две гласувания, в които никой не събра нужните му 21 гласа в 41-местния парламент. При първото гласуване номинираният от ДПС Байрям Байрям получи 12 гласа, колкото взе и кандидатът на ГЕРБ Огнян Иванов. При втория вот направи впечатление големият брой недействителни бюлетини - 15. Най-вероятно те са от групата на общинските съветници на ДПС, които влязоха в новия съвет с преференции. След първото заседание на градския съвет, на което "групата с преференциите" бламира избора на Байрям, от партията на Лютви Местан заплашиха, че ако непокорните не напуснат доброволно и не отстъпят местата на определените от движението хора, ще бъдат изключени от ДПС. По всичко личи, че повечето от избраните с мажоритарен вот ще предпочетат да останат независими.

Местан очаква 7 от 7 кметове на ДПС в област Кърджали

В област Кърджали очакваме на първи тур да бъдат избрани седем от седемте наши кандидати за общински кметове и да отбележим мнозинство ...

На следващото заседание ДПС ще предложи нова кандидатура на мястото на Байрям. Преди това Милко Багдасаров от БСП поиска градският парламент да излезе от неприятната ситуация, като всяка от четирите групи в него излъчи по един представител, който да води заседанията на ротационен принцип. Но предложението бе отхвърлено.

"Предсрочен вот за нов общински съвет в Кърджали може да има, ако работата му се възпрепятства в продължение на три месеца", коментира областният управител на града Илия Илиев пред "Родопи 24". Той допълва, че ако скоро общинският съвет не насрочи ново заседание, той ще проведе среща с кмета Хасан Азис, за да определят дата преди Нова година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали