ДПС в Кърджали иска връщането на Ахмед Доган в политиката

4014
ДПС в Кърджали иска връщането на Ахмед Доган в политиката
Снимка: БГНЕС

Структурите на ДПС в Кърджалийска област са единодушни – листата за предстоящия парламентарен вот трябва да бъде оглавена от почетния лидер Ахмед Доган, предаде кореспондентът на БГНЕС.

След „ракетоносителя“ в челната позиция, активът подрежда председателя Мустафа Карадайъ и заместника му Хасан Азис, който е кмет на областния град и поради това отказа да се включи в състезанието. Структурите на ДПС в Кърджалийско обаче категорично се обединиха зад идеята Доган и Карадайъ да оглавят кандидатската листа.

Вижте как Слави, Ахмед Доган, Вежди Рашидов и Илия Павлов се забавляват на комунистически купон на Мултигруп през 1996 (ВИДЕО)

Само дни след избирането на новия български президент Румен Радев, социолози и политици започнаха да говорят за късата историческа паме...

Това стана ясно на днешното разширено заседание на Областния съвет на партията, което се проведе в залата за сесиите на съветниците в Кърджали в Бизнес-инкубатора. Участниците гласуваха листа от 66 кандидати за народни представители в 44-ото Народно събрание, подредени по азбучен ред. Препоръката към Централния предизборен щаб в София е да ги подреди до 10-то място, съобщиха от местния пресцентър. Областният лидер на ДПС Изет Шабан подчерта, че очаква максимална мобилизация на местните структури на предстоящия вот.

„Имаме голяма и солидна база от подготвени кадри. Всички номинирани са доказани професионалисти, експерти и лоялни, и сериозни партийци. Всеки един от тях трябва да работи така, че все едно е водач на листата“, заяви той и постави задачата да бъдат спечелени 5 от 5-те възможни мандати. На последните парламентарни избори през октомври 2014 година ДПС отвоюва 4 депутатски поста от региона, Цвета Караянчева се наложи за петия. Хасан Азис подчерта, че следващото коалиционно правителство у нас трябва да бъде на базата на евроатлантическите ценности, което да гарантира едно по-дълго управление на страната. Според него в национален мащаб движението се състезава в една много агресивна политическа среда.

“Новата реалност вече е, че не само у нас, но и в световен мащаб политическият популизъм е гарниран с много висока доза национализъм. И това политическо проявление има особена острота и в нашата страна, защото всеки измерва политическото си място спрямо ДПС”, заяви Азис. Той допълни, че към настоящия момент ДПС е стабилизирало политическата система от гледна точка на преминаване на различни граници – границата на толерантността и преминаването в полето на популизма и национализма. „На този етап само и единствено ДПС стои в центъра и задава национално-отговорно поведение. ДПС се явява като стабилизиращ фактор на политическата система в страната и задава границите между популизма и национално-отговорната политика”, коментира още зам.-председателят и кмет на Кърджали Хасан Азис.

През последните дни общинските организации ударно провеждаха заседанията си, посветени на номинациите за кандидат-депутатите. Основен критерий за подбора им бе да се посочват избираеми личности с широк обществен авторитет, споделящи идеите на ДПС и либерализма. В Кърджали бе гласувана листа от 33 кандидати за народни представители в 44-ото Народно събрание, подредени по азбучен ред, в другите общини – за 10 потенциални народни избраници. От досегашните депутати, представлявали региона, бяха номинирани Ердинч Хайрула, Мустафа Ахмед, Салиха Емин и Айхан Етем. По време на заседанието на общинския съвет на ДПС в Кърджали Хасан Азис отбеляза, че времето изисква нов прочит на национално-отговорната политика на ДПС.

Кандидатура на Доган за изборите е нонсенс

Представете си кандидат-президент г-н Доган и вицепрезидент Делян Пеевски - нито един от двамата не може да пътува до съседна съюзничес...

„Колкото партията има нужда от нас, сега и ние имаме нужда от нашата партия. Кърджали трябва да зададе знака за устойчивост и единство на партията, както и категоричен отговор, че най-ясно задава националният характер и национално-отговорната политика не само в страната, но и в европейски мащаб”, заяви той. Последното заседание на общинска организация се състоя вчера в Джебел – особено конкурентен район с кмет Бахри Юмер, който бе областен лидер на ДПС, но в края на 2015 г. подкрепи изгонения от партийния връх Лютви Местан. България има нужда от силно ДПС, колкото сме по-силни като партия, толкова по-добре ще бъдем полезни за родината си, заяви в Джебел Хасан Азис.

Той подчерта, че ДПС трябва да предизвика дебата за национално-отговорната си политика от създаването си досега, че партията продължава да води национално-отговорната си мисия на фона на зараждащия се популизъм в страната. Списъкът с имената на 66-имата потенциални кандидати от днес ще трябва да премине през ситото на Централния предизборен щаб и да се редуцира до 10 души, а по стара традиция последната дума за листата ще произнесе Ахмед Доган.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЪРДЖАЛИ:

Агресията в училище не спира: Непълнолетен е задържан

Крумовградско село си избра кмет с 1 глас

Милко Багдасаров се отказа от мястото си в общинския съвет в Кърджали

Новият кмет на Кърджали говорил с Доган, иска по-прозрачно управление

Кърджали има нов кмет, но пак от ДПС

Обелиск на толерантността между религиите ще строят в Кърджали

Делян Пеевски в Кърджали: Вашата задача е да сте победители, ние се ангажираме с подобряване на живота на хората в общините*

Всички кандидати за кмет и общински съветници на местните избори 2023 в Кърджали

Хасан Азис с първи коментар защо Доган няма да го издигне за кмет Кърджали (СНИМКИ)

Мълнии причиниха два пожара в община Момчилград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали