Играй за 21- кампания на Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун

46755
Играй за 21- кампания на Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун

В месеца за повишаване на информираността на обществото по темата Синдром на Даун, Сдружение на родителите на деца с генетичната аномалия стартира своята нова кампания ИГРАЙ ЗА 21, която има за цел да раздвижи хората и да ги запознае с темата.

Кампанията започва с 10-тия Благотворителен Тъч Ръгби Турнир на Мърфис Мисфитс, който събира играчи и фенове на спорта в подкрепа на инициативата за набиране на средства за издаването за първи път на български език на книга - ръководство за родители в отглеждането на бебе със Синдром на Даун - Babies with Down Syndrome: A New Parents' Guide, by Susan J. Skallerup.

Kъща “Приказка без край” сформира група за игра за деца със специфични потребности

Играта е едно от най-важните неща в живота на всяко дете. А най – важното за играта е забавлението и добри приятели, с които да я...

Турнирът ще се състои на 20-ти октомври 2013 г., Национална Спортна Академия, гр. София.

Изданието съдържа изключително полезна информация, която освен в подкрепа на родителите е и чудесно ръководство в работата на терапевтите.

Тъч ръгби е безконтактна версия на ръгби, която е възникнала като тренировъчна игра преди няколко десетилетия, а в момента е със статут на отделен спорт. Големият плюс на тъча е, че в един отбор могат да се състезават едновременно играчи от различни възрасти и пол. Турнирът ще бъде напълно отворен за всеки желаещ да се включи, без значение от спортните му умения. Срещу минимална такса всеки участник получава правото да се включи в някой от отборите и тишърт, с който ще играе. Rugby is the Source! Play for 21!

Състоянието Синдром на Даун се дължи на една допълнителна хромозома в 21-ата хромозомна двойка. Хората с този синдром имат в кариотипа си 47 хромозоми вместо 46, както всички останали. На всеки 700 родени деца, едно е със синдрома, като тази честота е еднаква във всички страни, всички раси и всички социални групи. Най-важното нещо, което трябва да се знае за хората със Синдром на Даун е, че те са по-скоро подобни на останалите, отколкото различни от тях.

Тeнис академия "Малинова долина" с индивидуален подход и внимание към най-малките

Тетриси, компютри, таблети, айпади... А време за спорт?! Живеем в динамични времена и колкото е забързано ежедневието, толкова по&n...

Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун е организация, основана през 2009 г. и нейната основна цел като НПО е да подпомага родителите на деца със синдрома в отглеждането и възпитанието им, и да съдейства за успешната им социална адаптация и интеграция в обществото. Мисията на Сдружението е да се бори за разрушаване на негативните стереотипи, създадени през годините за хората със Синдром на Даун, за подобряване на отношението и приемането им от обществото, както и за изграждане на техния позитивен образ чрез информация за реалния им потенциал за развитие, способности, таланти, успехи и постижения, за техните уникални човешки качества.

Прочети повече за събития, спортни занимания и свободно време за твоето дете ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com