“Бел ами“ гостува в Кюстендил

1358
“Бел ами“ гостува в Кюстендил
Снимка: www.zadkanala.bg

Утре, 27-ми ноември, Малък театър “Зад канала“ гостува на Общински драматичен театър - Кюстендил. От 19:00 те ще представят спектакъла от Юрий Дачев, по Ги дьо Мопасан, “Бел ами“. Постановката е на Бина Харлампиева, a сценографията на Петя Стойкова.

В спектакъла участват големи имена на българския театър като Калин Врачански, Луиза Григорова-Макариев, Герасим Георгиев - Геро, Петър Калчев, Василена Атанасова, Каталин Старейшинска, Таня Пашанкова, Христина Караиванова, Атанас Чопов и др.

Успехът на романа „Бел ами" е огромен - за четири месеца, романът е преиздаден 35 пъти. Аплодират го дори най-злостните критици, а Толстой ще определи „Бел ами"  като най-големият шедьовър на френската литература след „Клетниците".

 

 

В парижкото общество се появява  един чаровен и амбициозен провинциалист, който събужда интереса на всички дами. Той иска успех, иска пари и всички красиви жени. Това е Жорж Дюроа, който благодарение на въздействието си върху жените се издига до депутат и политик.

Музиката е на Асен Аврамов, а в ролята на "Бел Ами" ще бъде Калин Врачански. Спектакъла е реализиран с финансовата подкрепа на Програма “Култура“ към Столична община.

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com