Местата, на които не искате да сте в Кюстендил, когато е тъмно

12146
Местата, на които не искате да сте в Кюстендил, когато е тъмно
Снимка: Actualno.com/ДжулияАндонова

Млада жена със блестяща кариера стана жертва на убийство, извършено по изключително жесток начин. Трагичният случай с журналистката Виктория Маринова от Русе ни провокира да поставим на дневен ред въпроса за сигурността във всеки град в България, какви превенции относно престъпления против личността са предприели местните власти и МВР, и да потърсим отговор на въпроса: Необходимо ли е взимането на допълнителни мерки за сигурност?

Във всеки град има изоставени сгради, обезлюдени местности, които не е препоръчително да се посещават, особено по тъмно. В следващите редове ще научите кои са 5-те най опасни места в Кюстендил.

Местата в Асеновград, където не изглежда безопасно да сте сами

Трагедията, която се разигра в Русе в последните дни, безспорно е една от най-зловещите, случвали се някога в у нас. Безпричинно и прин...

Actualno.com отправи запитване към ОД МВР – Кюстендил: Има ли статистика за извършени престъпления на съответното място, през тъмната половина на денонощието за последните години?

От МВР -Кюстендил получихме официален отговор, в който се описва, че през последните години няма регистрирани случаи на престъпления против личността в тъмната половина на денонощието в Кюстендил. Това се дължи на патрулите, които са позиционирани на достатъчно места в града и следят за опазването на обществения ред, на добре инсталираното видеонаблюдение из целия град и на осветлението по всички улици в града, казват от полицията.

А как точно стои въпросът с видеонаблюдението в града? В началото на тази година в Кюстендил са разположени 85 камери за видеонаблюдение. До средата на годината системата за видеонаблюдение в Община Кюстендил документира и установява 16 противозаконни деяния. Те се отнасят за унищожаване и повреждане на чужда собственост, ПТП и разкриване на грабеж.

На всички спортни и детски площадки има монтирано видеонаблюдение, както и на крепостната стена "Хисарлъка", а също и в част от градските паркове. През месец юни 2018 г. Община Кюстендил отпусна 55 хиляди лева за нови 60 камери за видеонаблюдение.

Всички кюстендилци обаче помнят злощастната 2010 година, когато станаха 3 случая на самоубийство в града за няколко месеца. 18, 19 и 21-годишни момчета слагат край на живота си. И трите самоубийства са извършени в парк "Хисарлъка".

Безопасни ли са местата за спорт и почивка в Пловдив?

Зловещото убийство на Виктория Маринова в Русе отново постави болезнения въпрос със сигурността на гражданите в населените места. Както...

1. Очарователен през деня, място за спорт и отдих лесопарк "Хисарлъка" е първото място, което не ви препоръчваме да посещавате през нощта.


В близост до града, лесопаркът е предпочитано място за отдих от много кюстендилци през свободното им време. Там има изградени алеи за разходка, площадки за игра и тренировки, там е разположена и възстановената крепостна стена с невероятна гледка към целия град.

Въпреки че около крепостта е инсталирано осветление и видеонаблюдение, не ви препоръчваме да продължите разходката си в парка по тъмно, тъй като алеите не са осветени и не разполагат с видеонаблюдение на този етап.

2. Изоставеният строеж в кв. "Герена"

За опасните места във Враца и черната хроника в последните години

Почти седмица след бруталното убийство на русенскатата журналистка Виктория Маринова търся отговор на въпроса – къде е опасно ...

Призрачния Строеж – така наричат Кюстендилци изоставения строеж в покрайнините на града.

В миналото там е било разположено гробище. По-късно на мястото решават да се построи дом за сираци "Майка и дете". Легендата твърди, че когато започнала работата по изграждането на дома, работник, които работил на строежа, паднал и починал на място. Не след дълго време в трудова злополука починали още двама работници. Тогава строежът бил прекратен.

От дълги години строежът е запустял и ограбен, свърталище на наркомани и бездомници. Ако отидете там, ще видите спринцовки навсякъде по земята. Със сигурност е опасно да отидете по тъмно. Няма осветление на строежа, нито видеоконтрол.    

3. Лудницата


Забравен ли е вече "престъпният прякор" на Добрич - Бермудския триъгълник?

Хората в Добрич сякаш вече забравиха страшното прозвище на града от 1998 година – Бермудския триъгълник, дадено заради безследно ...

В миналото до днешния "Парк Хотел Кюстендил" е била сградата на лудницата в града. След това тя е преместена в болницата и от тогава тази сграда остава неизползваема и необитаема. От хора.

Хората, живеещи в квартала, обаче разказват за стряскащи истории през нощта, как чували писъци на женски глас от там и други странни трясъци. Дали това е плод на въображението им или е истина ще оставим на вас да прецените, но определено не ви препоръчваме да посещавате двора и парка около сградата през нощта.

4. Устието на Струма към квартал "Изток"


За съжаление ромският квартал в Кюстендил продължава да бъде едно от най-опасните места за посещение през нощта. Има данни, че там се разпространява дрога, извършват се грабежи и вандалски прояви.

Подлезите на Варна - местата, които носят сериозен риск от престъпление

Последните събития в страната, свързани със жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова от Русе, със сигурност ни карат все п...

Още в края на 2017 година Община Кюстендил инвестира сериозна сума от бюджета си за увеличаване на видеонаблюдението в града, с цел превенция на престъпленията. Поводът тогава бива именно зачестилите прояви за нарушаване на обществения ред и сигурност в ромския квартал на града - “Изток”.

Полицията и прокуратурата разследват стрелба, при пререкание между 2 от ромските фамилии, както и атака с камъни, при която бяха счупени стъклата на влака София- Кюстендил, в района на жп прелеза до квартала. Тогава от общинския бюджет се отпускат 15 000 лева за инсталирането на допълнителни камери в града – част от които монтирани в кв. "Изток".

5. Гробищата

Гробищата винаги са карали мнозина да настръхват, когато попаднат там. Особено по тъмно. В Кюстендил гробищата са разположени на изхода от града, а осветлението е поставено на автомобилното шосе, в гробищния парк няма. Не ви съветваме да го посещавате по тъмно – сигурно сте наясно защо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com