Окончателно: ТЕЦ-Бобов дол отнася солена глоба от 27 000 лв. заради замърсявания

816
Окончателно: ТЕЦ-Бобов дол отнася солена глоба от 27 000 лв. заради замърсявания

ТЕЦ- Бобов дол загуби две дела срещу наказателни постановления на РИОСВ- Перник, с които на топлоцентралата са наложени санкции в размер на 12 000 и 15 000 лв.

Последната съдебна инстанция, Административен съд-Кюстендил потвърди решенията на Дупнишки районен съд и наказателните постановления на инспекция по околна среда, в пълният им размер.

ТЕЦ "Бобов дол" заменя с отпадъци 0,5% от въглищата

От 1 май ТЕЦ "Бобов дол" ще започне използване на отпадъци като гориво – централата получила разрешение да разшири производството...

Едното наказателно постановление на РИОСВ-Перник е във връзка с извършена проверка в депо за производствени неопасни отпадъци „Каменник", находящо се в землището на община Бобошево, област Кюстендил, през август 2014 г., посочва "Дарик нюз".

Посочено е, че проверката на място е установила, че оборотният колектор е частично запушен с карбонатни отложения и избистрените и дренажни води от депото не се усвояват напълно в оборотния цикъл, като същите се заустват в р. Каменишка. Прието е, че това е неизпълнение разпоредбата на чл. 125, ал. 1, т. 2 от ЗООС, на което основание е наложена имуществената санкция в размер на 12 000 лева.

Другата санкция е в размер на 15 000лв., наложена след проверка на РИОСВ през юли 2014 г. Установени са нарушения при организираното изпускане на изходящите отпадъчни газове от ТЕЦ "Бобов дол".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com