МВР проверява за полицейско насилие над арестант в Берковица

2776
МВР проверява за полицейско насилие над арестант в Берковица
Снимка: ПЦ на МВР

Дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР проверява евентуален случай на полицейско насилие в Районното полицейско управление в Берковица, съобщиха от вътрешното министерство. Поводът е постъпил сигнал в прокуратурата след арест на 42-годишен мъж, който след задържането му е приет в болницата в Монтана и е опериран по спешност.

Зоран и негов приятел били на площада в града миналия четвъртък привечер във видимо нетрезво състояние. Забелязали ги служители на реда. "При обиск служител открил в брезентова раница бяла пластмасова кутия, съдържаща 2,25 грама суха зелена тревиста маса, при което 42-годишният мъж го ударил в областта на лицето и по дясната ръка, над китката. Пострадалият служител е прегледан в болница, като според медицинските документи е получил увреждания", пише в съобщението на МВР по случая.

Нова телевизия: Полицайката Симона Радева прикривала Семерджиев срещу 2 000 лв. месечно

Полицайката Симона Радева е получавала по 2000 лв. месечно, за да прикрива причинилия смъртоносната катастрофа в София Георги Семерджие...

След последвалия арест около 2:00 часа след полунощ Зоран става от леглото в килията и пада няколко пъти върху масата, при което се наранява сериозно. Извикана е линейка и арестантът е откаран в болница, твърди МВР.

"Той беше приет към 6:00 часа сутринта с черепно-мозъчна травма, с разкъсна рана на лицето и с гръдна травма. Беше опериран по спешност. Имаше е опасност за живота му", разказва пред Нова тв медикът, приел 42-годишния мъж в болницата. Той е категоричен, че пострадалият няма как да се е самонаранил.

Близките и приятелите на мъжа се притесняват дали истината ще излезе наяве. "Той беше много пребит. Нищо не помни. Лекарите казаха, че е пребит", сподели майката на Зоран.

Неговият брат също не вярва на версията за самонараняване. "Искаме да разберем защо полицията лъже. Излизат с четири различни версии всеки ден. Падал от кревати, от тераси, от маси. Това за мен е опит за предумишлено убийство от страна на полицейски служител", заяви братът на Зоран. 

Адвокатът на битите зад колоните на МС печели десетки дела за полицейско насилие (ВИДЕО)

Съдът по делото за спирането на метрото беше обективен и реално спира прокуратурата за това, което прави, тъй като считам, че е неправи...

"По случая е образувана вътрешна проверка със заповед на началника на РУ-Берковица. Иззети са записите от камерите в полицейския арест. Уведомена и е Районна прокуратура в Монтана. В прокуратурата е постъпил и сигнал, който ще бъде изпратен на Дирекция "Вътрешна сигурност" - МВР. В РУ Берковица са образувани досъдебни производства за причиняване на телесна повреда на полицейски служител и за притежание на наркотични вещества", съобщиха от ОДМВР-Монтана, пише в. "Сега".

ОЩЕ: Рашков: Нито един от полицаите биячи не е привлечен към наказателна отговорност

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МОНТАНА:

Първи случай на коклюш в Монтанско

Скок на заразените с варицела в Монтанско

Еднодневни трудови договори: Област Монтана е първенец

Затвориха детската кухня в Монтана след случая с хлебарка в храната

Откриха хлебарка в храна от детска кухня в Монтана

При ограничение 90: Засякоха шофьор да кара със 176 км/ч

"Възраждане" обжалва пред върховния съд резултата от изборите за кмет на Монтана

В Монтана горяха автомобилни гуми втора употреба

Зам.-кмет на Берковица, докарал общината почти до фалит, е на балотаж (ДОКУМЕНТИ)

Рецидивист преби и ограби възрастна жена в монтанско село

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Монтана