Станка Златева с контузия, пропуска световното в Лас Вегас

6013
Станка Златева с контузия, пропуска световното в Лас Вегас
Снимка: БГНЕС

Станка Златева пропуска Световното по борба в Лас Вегас заради травма на прешлените, предаде БГНЕС. В момента петкратната световна шампионка тренира на облекчен режим с кадетките в Сливен.

Шампионатът през септември е и квалификация за олимпийските игри Рио 2016. Следващата година ще има още три квалификационни турнира, на които ще могат да се печелят квоти за Рио.

Тайбе Юсеин оглави световната ранглиста

Тайбе Юсеин, която на европейските игри в Баку спечели бронзов медал, оглави световната ранглиста в своята категория до 60 кг. Досега...

"След световното ще преценим как върви възстановяването на Станка Златева и ще решим как ще продължи подготовката й", заяви Рахмат Сукра, генерален секретар на федерацията ни.

В Тетевен днес минаха преборванията на мъжете в свободния стил. В оспорваната категория до 97 кг Любен Илиев надви Георги Средков и си осигури място в отбора за Световното в Лас Вегас. В останалите категории имаше турнирни преборвания. А съставът ще бъде обявен следващата седмица.

"В тренировъчните преборвания се включиха състезатели от 14 страни, които са у нас на подготовка в европейския център на Международната федерация (UWW) - допълни Сукра. - Благодарение на тях станаха много оспорвани и силни борби. У нас са и състезатели от екзотичната страна Конго, които се готвят за световното, но и за африканското първенство. Благодаря и на Цено Ценов, шеф на европейския център, който успя да привлече толкова много отбори, непосредствено преди шампионата на планетата, за да могат и нашите национали да направят пълноценна подготовка".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com