Колко боя трябва за една кола – научете сега

18671
Колко боя трябва за една кола – научете сега
Снимка: Lamborghini

Ако автомобилът ви изглежда за пребоядисване, но бюджетът ви не позволява да използвате професионална услуга за целта, може да извършите необходимото освежаване сами, ако знаете тънкостите, както и колко боя трябва за една кола. Боядисването не е сложен процес, ако сте запознати с правилата и владеете малките тайни на успешното пребоядисване на колата.

Какво трябва да знаете, когато ще боядисвате колата сами?

Освен колко боя трябва за една кола важно е да овладеете и следните тънкости, за да постигнете отличен краен резултат:

- Важно е да почистите колата идеално от петна, прах и всякакви замърсявания. Измийте я, влагайки максимално старание. В случай, че не го направите, боядисването върху мръсотия ще има катастрофален резултат.

Най-скъпият автомобил в историята се продава за 85 млн евро

- Същият съвет се отнася и за помещението, в което ще извършвате боядисването. Ако в него има прах, той може да полепне върху прясната боя, причинявайки неугледен вид на труда ви. Помещението, в което ще пребоядисвате колата, следва и да е добре осветено и топло. Студът не работи във ваша полза и ще са необходими отоплителни уреди. Важна е и температурата на самата кола. Оставете я в затопленото помещение, за да постигнете уравновесяване на температурата на колата с тази на въздуха.

- От ключово значение е да покриете качествено всички части на колата, които не подлежат на боядисване като стъкла, огледала, гуми, калници и прочие. Ще ви бъде трудно да изчистите случайно попадналата боя върху тях, така че не пестете средствата за покриване и изберете материали, в които боята не попива и няма да достигне до покритие части като дебел найлон или мушама. Премахнете брони, оптика и други части, които не следва да бъдат боядисани.

- В идеалния вариант следва да използвате пистолет за боядисване или спрей от разстояние около 20-30 см., прилагайки гладки движения.

- Важно е да нанасяте боята на слоеве. Най-добре техният брой да е 2 или 3. За да закупите боята следва да знаете и колко боя трябва за една кола. След всеки слой следва да изчакате, преди да нанесете следващия. Времето за изчакване варира, но е обикновено около 30 минути.

За ползите от скрапирането на стари автомобили

- Отделете време, за да се информирате по темата, прочетете статии, които ще ви помогнат в дейността, потърсете и изгледайте клипове, които онагледяват процеса на боядисване на кола. Те няма да ви направят професионалисти, но определено ще помогнат да извършите боядисването по-лесно и по-качествено със собствените си ръце.

- Не пропускайте да отстраните старата боя, ако ще пребоядисвате колата.

- В идеалния случай основата, боята и лакът следва да са от един бранд. За да ги закупите, следва да знаете колко боя трябва за една кола, както и колко лак. Четете и инструкциите на опаковките преди употреба.

- Не пропускайте да защитите и себе си с лични предпазни средства. Облекло, подходящо за боядисване, респиратор, ако помещението е затворено, защитни очила, ръкавици.

Колко боя трябва за една кола?

Съвсем естествено това зависи от модела и марката, големината на колата, температурата на околната среда. Важно е да прецените тези фактори и да изчислите сами, тъй като отговорът на въпроса колко боя трябва за една кола зависи от самата кола. Ключово е да знаете, че за качествено пребоядисване вървят 2 до 4 кутии на 1 кв. м. От вас остава да изчислите колко квадратни метра е вашата кола.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТОМОБИЛИЗЪМ:

Градските бижута Джули и Мартен в динамиката на града (ВИДЕО)

Какво отличава гумите за SUV от тези за леки автомобили?

Намажете предното стъкло на колата с това и то няма да се замъглява

Как рентакар компаниите подготвят автопарка си за зимата

Вечерта напръскайте стъклото на колата с това и през нощта то няма да замръзне

Ако чистачките на колата са замръзнали, полейте ги с това

Четири неочаквани премиери на Honda у нас

Предимства и рискове при залог на автомобил

Най-често срещаните шофьорски навици, които повреждат автомобила сериозно

Мото екипировка от Oxford

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com