Двойна победа за Peugeot 2008 DKR в „Пътя на коприната“

16222
Двойна победа за Peugeot 2008 DKR в „Пътя на коприната“

 

Стефан Петерханзел и Сирил Депре атакуваха смело всички препятствия в необичайната надпревара по „Пътя на коприната“. Двамата приятели от отбора на Peugeot Total постигнаха окуражаваща двойна победа за Peugeot 2008 DKR в края на 5442-километровия маршрут.

Peugeot Sport се завърна на континента и по-специално в Китай, който е най-големият пазар на марката, изправен пред ново предизвикателство. Този петък, 11 септември 2015 г., ще остане записан в историята на Peugeot Sport като датата на първата победа на Peugeot 2008 DKR в състезание, но и като датата на първата постигната двойна победа.

Стефан Петерханзел/Жан-Пол Котре (#181) и Сирил Депре/Давид Кастера (#182) прекосиха за 15 дни скоростни 2000 км за време, както и междинен пробег от 3479 км, преди да вдигнат над главата си трофея на влизане в Дунхуан. Застанал начело в класирането още по време на втория специален етап, Стефан Петерханзел не отпусна хватката си до самия край. Освен първата етапна победа, която той подари на Peugeot 2008 DKR по време на 2-рия етап, „Питър“ завоюва още 7 победи, като всеки ден все по-решително укрепваше лидерските си позиции.

Това са "бойните" цветове на Peugeot 2008 DKR

След като прекара седем месеца „облечен“ в черно, творението на френските инженери замени своя карбонов външен вид за далеч...

 

Списъкът с победители на Peugeot DKR 2008 се допълни с името на Сирил Депре. Той кара с новия си съотборник Давид Кастера. Упоритостта на дуото им помогна да спечелят първата етапна победа в 11-и специален етап, още една победа в 13-и специален етап, а също така да осигурят 5 двойни победи за отбора на Peugeot Total. Постоянството им ги постави на 2-ро място в китайското рали „Пътя на коприната“ още по време на 4-ия етап. Позиция, от която те не отстъпиха до пристигането си в Дунхуан.

По маршрута на китайското рали „Пътя на коприната“ изобилстваха дюни, простиращи се чак до хоризонта, с неправилни или дори чудовищни форми. По пътя се нижеха още бързеи, блата, камъни, скали или кал. При прекосяването през разнообразните терени, Peugeot 2008 DKR демонстрира отлична надеждност, като липсваха каквито и да било технически проблеми, които да попречат на Стефан и на Сирил да напредват. Техническите нововъведения се утвърдиха като ефективни и устойчиви.

Някои от промените ще бъдат включени в новия Peugeot 2008 DKR 16, за да бъдат изпитани при предстоящото рали „Дакар“.

Интензивна тестова програма за Peugeot 2008 DKR

Обратното броене преди старта на рали „Дакар 2015“ вече започна, а екипът Peugeot-Total продължава с тестове на страховития...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт