Интензивна тестова програма за Peugeot 2008 DKR

86050
Интензивна тестова програма за Peugeot 2008 DKR

Обратното броене преди старта на рали „Дакар 2015“ вече започна, а екипът Peugeot-Total продължава с тестове на страховития Peugeot 2008 DKR при ускорено темпо с трите си звезди зад волана му, включително Сирил Деспре, който ще се изправи срещу конкуренцията за пръв път на четири колела.

След шейкдаун тестовете във Френуз, Монтерей и Крузо във Франция, звярът демонстрира а издръжливостта си на скалист терен в Шато Ластур, Франция. По програма се извършват уточняване на промените, направени по шасито и охлаждащата система. Интересното е, че за пръв път на този тест зад волана се редуват трите екипажа на отбора.

Peugeot разбули част от тайните около 2008 DKR

Никой не очакваше, че Peugeot ще направи толкова радикален ход в посока „Дакар“. Но го направи. С радикален автомобил. Посл...

За Стефан Петерханзел този автомобил е истински културен шок: „Преминаването ми към управление на автомобил с единично задвижване променя всичко!“.

“Никога преди не съм пилотирал автомобил с толкова голям ход на окачването. Първата голяма изненада е начинът, по който Peugeot 2008 DKR поема дупките и компресиите. Свикнал съм винаги да бъда подмятан в кокпита като парцалена кукла, но поведението на Peugeot 2008 DKR е безкрайно по-ефикасно и плавно. Всеки път, когато се уплаша от предстоящ удар, окачването и огромните колела го абсорбират. Това е успокояващо чувство, което ти позволява да преминаваш над дупките със 120 или 130 км/ч, а не само с 80 км/ч. Ще трябва да адаптирам стила си на пилотиране...”

Дебютът на Сирил Деспре на 4 колела е изключително задължаващ в отбор, който тръгва с амбицията за спечели ралито при първото си появяване... с автомобил с един задвижващ мост. Бившият мотоциклетист е 5-кратен победител на две колела в „Дакар“. Първите впечатления на Деспре: “Това беше лудо! Във всяка възможна област, далеч по-добре е, отколкото съм си представял, че ще бъде! И по-важното, все още съм много далеч от това да натисна до дупка газта и да изследвам пълния му потенциал...”

Жил Пикар, двукратен победител в „Дакар“ с Люк Алфон, и самият той бивш мотоциклетист, е много доволен от 4-колесния дебют на новия си пилот: “Това момче ме впечатли. Той има много чист стил на пилотиране!”

Peugeot ще атакува победата в „Дакар“ през 2015

След миналогодишното напрегнато приключение във величествените планини на Колорадо, САЩ, Peugeot Sport, Red Bull и Total решиха да погл...

Със сигурност това ще отборът, екипажите и автомобилът, към които ще бъдат отправени най-много погледи през януари, когато керванът потегли. Дотогава обаче има много време, а тестовете тепърва набират скорост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт