Нико Росберг се доказа като по-добрия квалификатор

88071
Нико Росберг се доказа като по-добрия квалификатор

Нико Росберг отново победи Люис Хамилтън в квалификацията за GP на Бразилия, което е първата му стъпка към победата (евентуално) утре. До този момент през състезателния уикенд Росберг надви Хамилтън във всички тренировки и в квалификацията. Двамата са разделени от само 0,033 секунди, но те бяха достатъчни Нико Росберг да спечели предсрочно трофея за най-много спечелени квалификации през годината с 10 полпозишъна. Важен обаче е другият трофей. А както се видя в САЩ, не е достатъчно да потеглиш пръв, за да спечелиш. На „Пистата на Америките“ Хамилтън отново потегли след съотборника си, но го изпревари на пистата, за да постигне 10-тата си победа. Британецът има преднина от 24 точки пред Нико и математическите сметки показват, че две втори места в оставащите два старта ще са му достатъчни, за да стане за втори път световен шампион. А Нико задължително ще трява да гони победите, което ще му тежи допълнително. С този полпозишън Mercedes изравни рекорда на Red Bull за най-много спечелени първи позиции на старта – 18. А остава още един.

Със сигурност утре ни очаква изключително интересно състезание. Освен битка между двамата, очаквам дуото на Williams да подложи пилотите на Mercedes на много сериозен натиск. Фелипе Маса бе изключително близо до това да раздели (поне) пилотите на „Сребърните стрели“, но грешка в последната бърза обиколка му попречи да го направи. Въпреки това Маса и Ботас (ще потеглят трети и четвърти) останаха на около 0,25 секунди след победителя Росберг. Между другото Хамилтън също допусна грешка в последната си бърза обиколка, която може би го лиши от полпозишъна, но това е само щрих към крайния резултат. Дали Бразилия няма да е второто място (след Австрия), на което Williams ще победи Mercedes. Не бих се учудил. Маса бе най-бърз на дългата старт-финална права, което е от изключително значение за изпреварванията там.

Люис Хамилтън продължи похода си към титлата

Този сезон битката за титлата е между двама, а единият сякаш губи почва под краката си. След като спечели 9-ия си полпозишън за годинат...

Останалите места в Топ 10 се разпределиха така: Бътън (5-ти), Фетал (един от редките случаи, в които изпреварва Рикиардо), Магнусен, Алонсо, Рикиардо и Райконен.

Пистата в Сао Паоло е с изцяло ново настилка, която дава отлично механично сцепление на болидите, но е и причина за бързото и силно деградиране на гумите. Много вероятно е именно деградацията на гумите да се окаже решаващият фактор за победата утре. Това, ако не завали дъжд над пистата, шансът на което е много голям.

Стартът в неделя е от 18 ч.

Автор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт