Новите Ф1 болиди ще са много грозни! Това е Williams FW36

29204
Новите Ф1 болиди ще са много грозни! Това е Williams FW36

Днес на пазара излезе февруарският брой на специализираното издание за Формула 1 - F1 Racing. На корицата е дигитален образ на новия Williams FW36. Вчера Force India първи публикуваха образ на своя нов болид, но той бе в профил. Сега обаче съвсем ясно се вижда каква ще е тенденцията при носовете и предния спойлер на новите болиди. Вчера шефът на Caterham, Сирил Абитебул, заяви, че новите болиди ще приличат на злата извънземна твар от „Пришълецът“ със Сигърни Уивър. Според него „децата трябва да мечтаят за Формула 1, докато новите болиди биха могли да провокират само кошмарни сънища“.

И външният вид на FW36 наистина ни показва един нелицеприятен вид на болида (и вероятно повечето отбори ще прибегнат към подобно решение). Въпреки това създателите му твърдят, че той е един от най-технологично напредналите автомобили, правени от тима.

Екълстоун ще бъде съден за подкуп

Шефът на Формула 1 ще бъде съден тази година за даване ба подкуп на немски банкер. Съдът в Мюнхен реши да изпрати 83-годишния Екълстоу...

Конструирането на FW36 е приключило към средата на септември миналата година. Новите правила, които влизат в сила от 2014, налагат няколко основни предизвикателства пред отборите (освен въвеждането на т.нар. Power Unit): охлаждане, аеродинамика, тегло, разход на гориво.

 

И тази година аеродинамиката ще е от решаващо значение за успеха на даден отбор. За завръщането на турбо двигателите, комбинирани с електрически мотори, вече е добре известно. Williams се завръщат към синия цвят. По непотвърдена информация основен спонсор на тима ще е Martini.

Официално новият болид ще бъде представен по време на първите тестове на „Херес“ следващата седмица.

Мерцедес се подсили с двама инженери от Ред Бул

Базираният в Англия тим на “Мерцедес” буквално “отмъкна” двама от най-добрите инженери на шампионите от “...

Утре, 24 януари, официално болида си ще представи McLaren. На 25 януари ще ги последва Ferrari, а ден по-късно – 26 януари – Sauber. На 27-и чакава Toro Rosso, а на 28 януари – Red Bull, Mercedes, Caterham, Williams. Lotus F1 ще пропуснат първия тест в Испания и ще видим болида им на „Сакхир“ на 19 февруари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт